NA24.no

(Scanpix)

Oppgang på Wall Street

Aksjene i USA klatrer forsiktig tirsdag ettermiddag.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,19 prosent til 2.473,97 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen er opp 0,10 prosent til 1.446,09 poeng. Industriindeksen Dow Jones klatrer 0,03 prosent 12.573,28 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatsesongen sparkes i gang når den store aluminiumsprodusenten Alcoa legger frem sitt resultat for første kvartal etter at Wall Street har avsluttet handelen tirsdag. Det er på forhånd ventet at Alcoa vil presentere et resultat per aksje på 75 cents.

Resultatet fra aluminiumsprodusenten er ikke bare en indikator for tempoet i selskapet, men også for selve økonomien i landet.

Oljemarkedet er avventende i forkant av onsdagens oljelagertall fra de amerikanske myndighetene. Kjøresesongen i USA og det sesongmessige vedlikeholdsprogrammet ved raffineriene gjør at bensinlagrene nå følges ekstra nøye av aktørene i markedet.

I tillegg har ikke den politiske risikopremien i oljeprisen blitt vesentlig svekket etter at de britiske soldatene som var fanget av Iran er blitt løslatt. Ordkrigen mellom USA og Storbritannia på den ene siden og Iran på den andre siden har fått fornyet krutt. Dette ble forsterket av at anrikingen av uran har ført til at Iran har skaffet seg atombrennstoff.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI koster 61,38 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere