NA24.no

Oppgang ventet i USA

Sist oppdatert:
Oppkjøpsbølgen skyller over børsene i New York.

De amerikanske aksjefuturene peker opp mandag ettermiddag. Dow Jones Indicative stiger 0,10 prosent, mens S&P 500-futuren klatrer 0,31 prosent. Nasdaq-futuren er opp 0,54 prosent i forkant av at Wall Street åpner handelen.

NA24 - din næringslivsavis

Texas største elektrisitetsprodusent TXU kan havne på nye hender. En gruppering bestående av blant annet Kohlberg Kravis Roberts & Co. og Texas Pacific Group har lagt inn et bud på 45 milliarder dollar for selskapet. Budet består av 32 milliarder dollar i et rent oppgjør, mens 13 milliarder dollar gjeld utgjør den resterende biten av totalsummen.

Budet smitter over på flere av de andre kraftprodusentene i USA. Exelon Corp., den største operatøren av kjernkraftverk, har blitt oppgradert av meglerhuset Merrill Lynch i etterkant av budet på TXU. Meglerhuset tror det kan komme flere oppkjøpsforsøk i kjølvannet av TXU-budet.

Verdens nest største produsent av AIDS-medisiner, Gilead Sciences, stiger markant i førhandelen på Wall Street etter at flere studier viser oppløftende resultater for selskapets behandlingsmetoder for HIV.

Oljeprisen har fått et klart løft etter at en vinterstorm har feid over USA. Vinterstormen bidrar til at markedet forventer at etterspørselen etter fyringsoljen vil få et hopp. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 61,12 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere