*Nettavisen* Økonomi.

Oppgang ventet i USA

Wall Street virker å følge etter både Europa og Asia.

Svakere omsetning i detaljhandelen klarer ikke hindre at optimistene sitter i førersetet på Wall Street. Investorene ser heller mot Asia. Dermed ser børsene i USA til å legge gårsdagens tilbakegang bak seg.

NA24 - din næringslivsavis

Nøkkelfuturene peker opp i forkant av at Wall Street åpner. Dow Jones Indicative er opp 0,51 prosent, mens Nasdaq-futuren og S&P 500-indeksen stiger 1,18 og 0,81 prosent.

Børsene i Asia fikk et solid løft torsdag morgen og de europeiske følger etter. Det ligger de amerikanske børsene an til å gjøre også. Samtidig har den amerikanske finansministeren Henry Paulson holdt en tale i Shanghai hvor han ba Kina adoptere de finansielle virkemidlene Wall Street har.

Verdens største varehandelskjede Wal-Mart omsetning økte med 0,9 prosent i februar fra samme periode året før. Dette er svakere enn hva markedet hadde ventet på forhånd. Wall Street lå inne med en vekst på 1,5 prosent.

Det møtte opp 328.000 nye førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke. Det er en neddang på 10.000 søkende. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at det skulle komme 335.000 førstegangssøkende.

Oljeprisen tynger noe. Frontkontraktene på referanseoljen WTI omsettes til 62,01 dollar fatet ved råvarebørsen i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.