*Nettavisen* Økonomi.

Oppgangen fortsetter i Asia

Foto: (Scanpix)

For ellevte dag på rad stiger børsene i Asia.

Aksjemarkedene i Asia stiger videre tirsdag morgen, og kan se frem til den 11 dagen med oppgang målt ved Morgan Stanleys Asia-indeks.

Følg verdens børser her

Bloomberg News melder om at den bakenforliggende grunnen til oppgangen tirsdag er at flere meglerhus har begynt å oppgradere aksjene til banker og stålselskaper i forkant av resultatfremleggelser for andre kvartal.

Blant annet stiger aksjene i Sumitomo Mitusi Financial Group med 3,4 prosent etter at meglergiganten Nomura har anbefalt sine kunder å handle aksjen.

- Investorene har funnet komfort i at rapporteringssesongen ikke har vært forferdelig. Markedet later til å være fair priset nå, men definitivt ikke det jeg vil kalle billig, sier forvalter Chris Hall hos Argo Investments i Australia til Bloomberg News.

Morgan Stanleys Asia-indeks løfter seg 0,7 prosent i morgentimene tirsdag. De siste 11 dagene har indeksen løftet seg 12 prosent, drevet av sterke tall fra amerikanske selskap, samt en sterkere vekst enn forventet fra den kinesiske økonomien. Dette er den lengste sammenhengende oppturen siden januar 2004, melder Bloomberg News.

Hang Seng-indeksen i Hong Kong løfter seg 0,8 prosent mens Taiwans Taiex indeks løfter seg 1,5 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo har svingt mellom opp og nedtur hele tirsdagen, men i skrivende stund er indeksen ned 0,2 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.