*Nettavisen* Økonomi.

Oppgraderer Fredriksens tankskip

Ubalanser i oljemarkedet gjør Frontline mer attraktiv.

21.01.09 10:34

Fenomenet contango slår heldig ut for John Fredriksens Frontline.

NA24 - din næringslivsavis

Goldman Sachs ser lysere på situasjonen til tankrederne. I en ny analyse har de oppgradert Frontline til nøytral fra en ren salgsanbefaling. Kursmålet blir også oppjustert og nå er målet satt til 184 kroner. Tidligere hadde de 144 kroner per aksje, skriver Dow Jones Newswire.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge meglerhuset drar Frontline nytte av en økende etterspørsel for tankskip. Det begrunnes med at spotprisen på olje er frikoblet fra forwardprisene. Nå er spotprisen på olje langt lavere enn olje som skal levere lenger inn i fremtiden, når dette oppstår er oljemarkedet i contango. Dette gjør det lønnsomt å lagre olje kjøpt i dag for å selge den senere til en høyere pris som allerede er avtalt.

Frontline har selv opplyst at flere spekulanter benytter de store tankskipene til å lagre olje.

Les mer: Supertankere ønskes til lager og Bruker supertankere som oljelagre

Goldman Sachs er likevel ikke helt frelst på aksjen, og forblir forsiktige på mellomlang sikt siden dette er kun ansett å være en midlertidig mulighet. Meglerhuset venter et kutt i oljeforsyningene i andre halvdel av 2009, og at dette vil gjenskape balansen i oljemarkedet. Det igjen vil legge et press på tankratene.

De legger også til at Frontline har finansieringsspørsmål som må besvares ettersom de fortsatt må hente 900 millioner dollar for å finansiere bygge programmet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.