*Nettavisen* Økonomi.

Opphentingen fortsatte

Foto: (Scanpix)

Jakten på forrige ukes tapte verdier sendte Wall Street på et lite rally.

08.03.07 22:10

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Optimismen på de globale børsene med Kina spesielt fyrte opp under de amerikanske som klatret på torsdagens handel. Gleden over igjen å kunne se fremgang overskygget svake februartall fra landets detaljister.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi rir på ryggen til de sterke inntjeningene vi ser i asiatiske og europeiske markeder. Det ser ut som at markedet begynner å stabiliseres og at utenlandske veksleeffekter begynner å minke, sier strateg hos Avalon Partners, Peter Cardillo, ifølge Marketwatch.

Men børsene falt noe mot slutten. Årsaken skyldes at investorene fikk øynene opp for den månedlige sysselsettingsrapporten som slippes i morgen. En undersøkelse foretatt av Marketwatch indikerer at jobbveksten vil minke til 100.000 nye stillinger i februar etter å ha steget med et gjennomsnitt på 155.000 stillinger de siste fire månedene.

De tunge Dow-komponentene AT&T, klatret rundt tre prosent på en oppgradering, Verizon Communications opp rundt 2,5 prosent, GM og Coca-Cola, begge opp rundt prosenten, bidro til at Dow reddet seg inn i en positiv havn.

- Den store bekymringen denne uken var om kinesiske aksjemarkeder ville falle mye og om andre asiatiske markeder ville følge etter. Og det har ikke hendt. Så kollektivt puster vi lettsinnet ut, sier Paul Nolte hos Hinsdale Associates, ifølge Marketwatch.

Den amerikanske finansministeren Henry Paulson holdt en tale i Shanghai hvor han ba Kina adoptere de finansielle virkemidlene Wall Street har.

Verdens største varehandelskjede Wal-Mart omsetning økte med 0,9 prosent i februar fra samme periode året før. Dette er svakere enn hva markedet hadde ventet på forhånd. Wall Street lå inne med en antatt vekst på 1,5 prosent.

Det møtte opp 328.000 nye førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke. Det er en neddang på 10.000 søkende. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at det skulle komme 335.000 førstegangssøkende.

Verdens største finanskonsern, Citigroup, blir løftet av oppkjøpsplanene storbanken har i Asia. For tredje gang på fem måneder har Citigroup kastet øynene på et asiatisk finanskonsern. Det er den taiwanske banken Overseas Chinese som nå kan bli slukt av de amerikanske giganten. Prisen er anslått til 425 millioner dollar.

Tidligere i uken har Citigroup fremsatt et bud på Nikko Coridal, Japans tredje største meglerhus, på 10,8 milliarder dollar. I november kjøpte de Guangdong Development Bank for 3,1 milliarder dollar.

Samtidig stiger helseselskapet Express Scripts etter at de har fremsatt et fiendtlig bud på 26,1 milliarder dollar for rivalen Caremark RX. Dette er andre gang Express Scripts byr på selskapet og selskapet klatret med nesten to prosent.

Aprilkontrakten på WTI-oljen falt med 32 cents 61,64 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

Det er speklasjoner om at temperaturstigninger i USA vil minske konsumet av det sorte gullet de neste ukene som i kombinasjon med spekulasjoner om at lagertallene er tilrekkelig store som var med på å senke prisen.

Prisene på metaller som kopper og nikkel hadde en kraftig stigning på dagens handel.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +0,56% til 12.261,02

Nasdaq +0,55% til 2.387,73

S&P 500 +0,71% til 1.401,89

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.