Oppkjøpstilbud sender shippingaksje til topps på børsen

Oslo Børs åpner i rolig tempo mandag, mens de europeiske børsene setter kursen nedover.

Oslo Børs åpner i rolig tempo mandag, mens de europeiske børsene setter kursen nedover. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oppgang på Oslo Børs etter økte oljepriser.

16.11.15 11:39

Oslo Børs åpnet i rolig tempo mandag.

Etter par timer ut i handelen er hovedindeksen opp 0,58 prosent til 612,4 poeng.

I Europa ser de store indeksene ut til å være forholdsvis lite påvirket av terrorangrepene i Paris fredag. Paris-børsen stiger 0,2 prosent, London-børsen er opp 0,2 prosent og aksjene i Frankfurt stiger 0,1 prosent.

Les også: Paris-terror senker markedene

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 44,7 dollar per fat, opp 0,6 prosent.

Blant de største selskapene stiger Statoil 1,6 prosent, noe som bidrar positivt til markedet.

Til topps på oppkjøpstilbud
Til topps sendes aksjen til gassrederiet Aurora LPG.

Oppgangen på 18 prosent kommer etter at rederiet Avance Gas varsler et frivillig tilbud på alle aksjene i Aurora LPG, med oppgjør i aksjer.

Rederiet tilbyr 0,574 aksjer i Avance Gas for hver aksje i Aurora LPG. Med utgangspunkt i Avances sluttkurs fredag på 104,5 kroner, gir tilbudet en implisitt kurs per aksje i Aurora LPG på 60 kroner.

I forhold fredagens sluttkurs i Aurora LPG på 50 kroner, er premien på 20 prosent. Det kombinerte selskapet vil eie og drifte en flåte på 23 store gasskip (VLGC) innen tredje kvartal 2016. Det vil da være verdens nest største VLGC-flåte.

Det norske med milliardoppkjøp
Også fra det Det norske oljeselskap kommer det oppkjøpsnyheter.

Før børs melder Det norske at det kjøper Premier Oil Norge AS for et kontantvederlag på 120 millioner dollar på gjeldfri basis, tilsvarende rundt 1 milliard kroner.

Transaksjonen, som omfatter Premier Oil plc's norske eierandeler, må godkjennes av norske myndigheter, og er forventet fullført ved årsskiftet, opplyser Det norske, som er kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker.

- I tillegg til det nylig gjennomførte kjøpet av Svenska Petroleum Norge, er kjøpet av Premier i Norge en tilvekst som ytterligere understreker vår sterke tro på, og forpliktelse til norsk sokkel», sier adm. direktør i Det norske Karl Johnny Hersvik.

Med selskapet følger operatørskapet på Vette-utbyggingen med de tilstøtende lisensene Mackerel og Herring (50 prosent eierskap), en ikke-operert eierinteresse i Frøy-feltet (50 prosent) og syv letelisenser i Nordsjøen, opplyser Det norske.

På børsen stiger Det norske 4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.