NA24.no

Oppkjøp løftet Asia

Sist oppdatert:
Milliardoppkjøpene de siste dagene klarte å demme opp for rentefrykten i USA.

Spekulantene i Asia klarte å glemme rentefrykten og fokuserte på alle milliardoppkjøpene som har dominert overskriftene de siste dagene.

NA24 - din næringslivsavis.

Torsdag denne uken kommer renteavgjørelsen fra den amerikanske sentralbankens rentekomité. En rente oppgang er allerede bakt inn i forventningene, men det markedet nå er opptatt av er om det kommer signaler om ytterligere renteoppgang.

En rekke av de største asiatiske børsselskapene er svært sensitive for renteøkninger i USA. Dette fordi de baserer mye av eksporten mot det amerikanske forbrukermarkedet og økte lånekostnader vil gi mindre å rutte med til husholdningene. Høyere rente gir også andre investeringsalternativer for spekulanter.

De mange oppkjøpene de siste dagene har fått investorene i Asia til å øyne muligheter i aksjemarkedet. Spesielt har Mittals oppkjøp av Arcelor fått markedet til å sende stålprodusentene opp på spekulasjoner om ytterligere konsolideringer.

- Konsolideringen betyr at stålprodusenter vil har større prismakt, noe som igjen fører til stabile stålpriser, noe som burde være gunstig for asiatiske produsenter, sier forvalter Kim Yung Min i Korea Investment Trust Management til Bloomberg News.

Indeksen Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific som dekker 1.000 aksjer fordelt på 14 markeder var tirsdag morgen opp 0,50 prosent til 121,95 poeng. Det var delindeksen som måler metall og råvareaksjene som sto for den største oppgangen og steg 1,3 prosent.

Den japanske Nikkei-indeksen ble løftet 0,13 prosent til 15.171,81 poeng.

I Hongkong steg Hang Seng-indeksen 0,43 prosent, mens aksjene i Sør-Korea, Australia og Taiwan steg rundt 1 prosent på sterke råvareaksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere