NA24.no

Oppkjøpsfeber på Wall Street

Sist oppdatert:
Spekulasjoner om flere milliardoppkjøp sender børsene i USA opp.

Investorene på de amerikanske aksjemarkedene har fått en god start på uken.

NA24 - din næringslivsavis

Høyeste på seks år
Den kjente industriindeksen Dow Jones stiger 0,19 prosent til 12.671,36 poeng. Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,36 prosent til 1.456,46 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,24 prosent til 2.521,14 poeng.

Nasdaq har ikke vært høyere på mer en seks år, men har fortsatt en del igjen fra toppnoteringen fra mars 2000.

Strøm og Chrysler
Texas største elektrisitetsprodusent TXU kan havne på nye hender. En gruppering bestående av blant annet Kohlberg Kravis Roberts & Co. og Texas Pacific Group har lagt inn et bud på 45 milliarder dollar for selskapet. Budet består av 32 milliarder dollar i et rent oppgjør, mens 13 milliarder dollar gjeld utgjør den resterende biten av totalsummen.

Budet smitter over på flere av de andre kraftprodusentene i USA. Exelon Corp., den største operatøren av kjernkraftverk, har blitt oppgradert av meglerhuset Merrill Lynch i etterkant av budet på TXU. Meglerhuset tror det kan komme flere oppkjøpsforsøk i kjølvannet av TXU-budet.

Flere oppkjøp er dessuten i nyhetene. Company management og Colony Capital er blitt enige om å kjøpe Station Casinos for 8,8 milliarder dollar. Dow Chemical skal ifølge den britiske tabloiden Sunday Express være i ferd med å bli slukt av en gruppe private kapitalfond for hele 54 milliarder dollar.

Ifølge Financial Times kan DaimlerChrysler selge problembarnet Chrysler i bytte mot en minoritetspost i General Motors.

Stiger på AIDS-medisin
Verdens nest største produsent av AIDS-medisiner, Gilead Sciences, stiger markant i førhandelen på Wall Street etter at flere studier viser oppløftende resultater for selskapets behandlingsmetoder for HIV.

Oljeprisen har fått et klart løft etter at en vinterstorm har feid over USA. Vinterstormen bidrar til at markedet forventer at etterspørselen etter fyringsoljen vil få et hopp. Frontkontraktene på WTI-oljen koster 61,12 dollar ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere