NA24.no

Oppløftende sysselsetting

Sist oppdatert:
Arbeidsmarkedet kommer med oppmuntrende nyheter.

I oktober økte sysselsettingen i USA med 166.000 utenom landbrukssektoren. Arbeidsledigheten holdt seg på 4,7 prosent i samme måned.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene hadde opprinnelig ventet at sysselsettingen ville øke med 80.000 i oktober, mens arbeidsledighetsraten var ventet å ligge på 4,7 prosent. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Samtidig ble sysselsettingsveksten for september revidert ned til 96.000 fra en opprinnelig vekst på 110.000 som ble meldt i forrige måned.

Den gjennomsnittlige arbeidsuken var uforandret på 33,8 og helt i tråd med økonomenes forventninger. I snitt økte timeprisen med 0,03 prosent til 17.58 dollar.

Alt var likevel ikke bare bra i rapporten. Industrien hadde en negativ vekst på 21.000, mens tjenestesektoren økte med 190.000.

Employment report - USA
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere