*Nettavisen* Økonomi.

Oppløftende fra PGS

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service leverer over forventningene.

26.07.07 09:21

Petroleums Geo-Service hadde et resultat før skatt på 128,9 millioner dollar i andre kvartal. I samme periode året før endte resultat før skatt på 80,7 millioner dollar. Resultatet kom fra driftsinntekter på 355,9 millioner dollar i årets andre kvartal mot 310,4 millioner dollar i 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet endte på 131 millioner dollar mot 91,1 millioner dollar i samme periode i fjor.

Alt i alt leverte PGS godt over analytikernes forventninger. I andre kvartal ventet tallknuserne at PGS ville legge frem et resultat før skatt på 124 millioner dollar. Driftsinntektene var ventet å lande på 361 millioner dollar og driftsresultatet skulle ligge på 129 millioner dollar. Det viser tall innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Konsernsjef Svein Rennemo skriver i selskapets resultatpresentasjon at styrken i det marine seismikkmarkedet fortsatte med høyt anbudsaktivitet som indikerer en fortsatt sterkt marked i 2008.

- Vi oppnådde en rekordhøy driftsmargin på 53 prosent i andre kvartal, i tråd med vår guiding med en margin på mellom 50 og 55 prosent for hele 2007, sier konsernsjefen i PGS.

Totalt benyttet PGS 48 prosent av den aktive fartøytiden til å samle inn ny multiklient seismikk med forventet utbytte som konkurrerer med det sterke markedet for marineseismikkontrakter.

Selskapet venter at multiklientomsetningen i den marinevirksomheten vil ligge godt over nivået i 2006. Investeringene er ventet å komme opp i 200 millioner dollar. For den landbaserte virksomheten er både omsetning og driftsresultat ventet å ligge på linje med 2006 og investeringene er ventet å komme opp i 65 millioner dollar for multiklient undersøkelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.