*Nettavisen* Økonomi.

Opprettholder mordbrann-siktelse

Selv om en rapport peker på en elektrisk feil som brannårsak, opprettholder politiet mordbrannsiktelsen etter brannen i Bratsberg.

09.01.06 13:36

En mann er siktet for mordbrann etter at foreldrene hans døde i brannen.

- En rapport fra det lokale el-tilsynet i Trondheim konkluderer med at brannen i Bratsberg i september 2005 sannsynligvis har oppstått på grunn av kortslutning på stikkledningen inn til huset. Rapporten beskriver elektrisk feil i inntakskabelen i grunnmuren til våningshuset. Skadestedet ligger rett under trappeløpene i inngangspartiet, opplyser Terje Lunde, leder av Etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon i Trondheim i en pressemelding.

- Politiet mottok før jul en åsted- og undersøkelsesrapport fra Nye Kripos, og avventer nå en brannsakkyndig rapport mot slutten av denne uka, opplyser Lunde.

Etterforskningsleder Terje Lunde sier til TV 2 Nettavisen at saken fortsatt ikke er ferdig etterforsket, og at politiet mener å ha grunnlag til at siktelsen skal opprettholdes.

- Vi har også en rapport fra Nye Kripos som har en annen konklusjon. Vi har heller ikke fått en brannsakkyndig rapport, men har blitt lovet at den kommer senere i uka, sier Lunde.

Siktelsen svekket

Til tross for at siktelsen mot 47-åringen opprettholdes sier Lunde at rapporten fra det lokale el-tilsynet i Trondheim svekker siktelsen.

- Isolert sett kan man si at rapporten har svekket siktelsen, men vi kan ikke på grunnlag av det trekke siktelsen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag