NA24.no

Opprørerne skviste togrøverne

Sist oppdatert:
De norske opprørerne i Opticom vant en syltynn seier i kampen mot britene. Les alt om det elleville «sjøslaget» her.

OSLO KONGRESSENTER (TV 2 Nettavisen): Etter fire uker med munnhuggeri mellom de norske opprørerne og Robert Keith og Thomas Fussell, stakk de norske opprørerne av med seieren i slaget om Opticom.

SE BILDENE FRA GENERALFORSAMLINGEN NEDERST I SAKEN.

SE INNSLAG FRA GENERALFORSAMLINGEN PÅ WEB-TV.

Småaksjonærene avgjorde
Før kveldens generalforsamling kontrollerte begge sidene rundt 45 prosent av aksjene, og det var stor usikkerhet rundt hvem som kom til å vinne frem. Før generalforsamlingen sa Petter A. Stordalen til TV 2 Nettavisen at fremtiden til Opticom ligger i hendene på småaksjonærene. Nå tyder mye på at et stort flertall av småaksjonærene valgte å støtte de norske opprørerne.

Det endelige resultatet i maktekampen ble klart da møteleder Erik Keiserud leste opp resultatet fra valget av det nye styret til Opticom.

Forslaget fra opprørerne fikk 7.018.360 stemmer mot like i underkant av syv millioner stemmer til forslaget fra leiren til Robert Keith. Seieren var syltynn. Opprørerne fikk 50,12 prosent av stemmene mot 49,88 prosent av stemmene til forslaget fra engelskmennene.

Til tross for kveldens seier til Orkla, Petter A. Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Hans Gude Gudesen, er ikke siste ord i slaget om Opticom sagt. Tirsdag kveld sendte nemlig det gamle Opticom-styret ut innkalling til en ny ekstraordinær generalforsamling, den 20. desember. Da møtes partene igjen for å måle styrke.

Det nye styret i Opticom består etter valget av:
Olav Dahl Zahl (styreformann)
Anders Eckhoff
Henrik Christensen
Hans Gude Gudensen
Brita Eiliertsen

Både Robert Keith og Thomas Fussell er dermed kastet ut av styret.

- Dette ordner seg nok, men det er synd at vi ikke fikk dem til å akseptere Thomas Fussell i styret, Med seier til oss legger man grunnlaget for et tettere samarbeid, nå rekker vi ut hånden, sier Hans Gude Gudesen til TV 2 Nettavisen etter at resultatet var klart.

At slaget ikke er over var tydelig på da deltakerne på generalforsamlingen forlot møtelokalet. En av nøkkelspillerne i den britiske leiren, Eric K. Simpson, gratulerte Stordalen med resultatet.

- They've got a new board...temporarily, var Simpsons kommentar til seiersherren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere