*Nettavisen* Økonomi.

Oppsigelser i EMGS

Ansatte må gå for at selskapet skal spare kostnader.

12.05.09 12:44

Electromagnetic Geoservices (EMGS) permitterer og sier opp ansatte. Dette er et ledd for å bedre lønnsomheten og få ned kostnadene.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Nå skal flåten reduseres til to fra tre fartøy og dermed blir organisasjonen skalert ned. Rundt 29 ansatte blir midlertidig permittert, mens 28 blir sagt opp. I tillegg blir fire på rådgivningskontrakter avsluttet.

Totalt beregner oljeserviceselskapet at de kommer til å spare mellom 8 og 10 millioner dollar i årlige driftskostnader på disse tiltakene.

- Selv om vi har hatt suksess med våre forsøk på å redusere driftskostnadene i slutten av 2008 og begynnelsen av 2009, må vi nå ytterligere redusere våre driftskostnader for å møte de gjeldende etterspørselsforholdene. Dagens reduksjon i arbeidsstokken er en vanskelig avgjørelse ettersom vil innser hvilke vanskeligheter det vil påføre de berørte ansatte, kommenterer fungerende konsernsjef Roar Bekker i EMGS.

Kostnadskuttet og nedbemanningen skal sørge for lønnsomhet.

- Likevel mener vi at planen som ble lansert i dag er nødvendig og en riktig vei for å strømlinje våre operasjoner i en mer effektiv og kommersiell orienterte virksomhet. Disse tiltakene vil sikre en bærekraftig finansiell posisjon på kort sikt, og samtidig gjøre selskapet i stand til å møte økende etterspørsel på en lønnsom måte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.