*Nettavisen* Økonomi.

Oppsigelsesbråk i SAS

Leder i danske SAS sparket etter beskyldninger om psykisk mishandling.

08.03.07 21:23

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I går fikk direktøren i danske SAS handlingsselskap SGS sparken. SGS har ansvaret for passasjerer og bagasjen på flyplassene.

NA24 - din næringslivsavis

SGS' øverste direktør, Hans- Otto Halvorsen, avviste først at de hadde gitt Eklund fyken, men Børsens Nyhetstjeneste (BNT) er i besittelse av en mail der de SAS-ansattes formann, Leif Christoffersen, karakteriserer Bo Eklunds lederstil som psykisk mishandling av medlemmene. Uro i ledergruppen skal i følge borsen.dk være årsaken til at Eklund må gå.

- Mistet grepet
I protestmailen skriver Christoffersen at det er i hans oppfatelse at SGS København har mistet grepet om sin virksomhet og at den øverste ledelsen,med Eklund i spissen, ikke makter oppgavene de skal utføre. Formann Christensen skal i all diskresjon ha forsøkt å rette opp i de interne lederproblemene, men skriver han tilslutt valgte å sende ut den interne protest-e-posten fordi han ikke orket å se på at mishandlingen dro ut i tid.

- I det siste har vi opplevd at en leder har blitt ofret fordi en mindre gruppe medarbeider nedlegger arbeidet i få minutter. Det er dessverre ikke første gang det skjer, men det er umulig å være leder i SGS uten oppbakning fra ledelsen, skriver han.

Lederen oppsagt
Bakgrunnen for dette utspillet skal være at Bo Eklund valgte side til fordel for de ansatte når de truet med å streike etter at en mellomleder hadde valgt at gi en enkelt medarbeider en skriftelig advarsel. Den skriftlige advarslen ble istedet trukket tilbake og lederen oppsagt.

I mailen konstanterer Chrisoffersen altså at bråket blant lederne i SGS’ korridorer har vært langvarig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.