NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Oppsving på børsen

Sist oppdatert:
Elendig resultater fra Hydro stopper ikke Oslo Børs.

Ingen negative overraskelser fra Wal-Mart blir tolket positivt i markedene. Det er sammen med en oljepris i storform med på å sende Oslo Børs rett opp.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 0,68 prosent til 426,09 poeng.

Hydro skuffer stort
Interessen for Norsk Hydro er stor. Rett før klokken har blitt 13 har det blitt omsatt aksjer i Hydro for nærmere 2,2 milliarder kroner. Det er rundt en tredjedel av totalomsetningen på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.

Selskapet har lagt frem skuffende tall for fjerde kvartal. Svak dollar og et skuffende marked har sammen med en solid nedgang i aluminiumsprisen målt i norske kroner gjort at Hydro ikke er i nærheten av å innfri forventningene. Vel så ille er at selskapet ikke gir nok tilbake til aksjonærene.

Resultat før skatt viser et overskudd på 468 millioner kroner fra den videreførte virksomheten. Selv om det er en forbedring fra minus 368 millioner kroner i tilsvarende periode året før, er det langt unna forventningene til analytikerne på nærmere 2,1 milliarder kroner.

Ventet mer
- Signalet de sender med lavere ventet utbytte er nok viktigere enn resultatet som sådan. Det er ikke dramatisk verre enn ventet, sier analytiker Kjetil Bakken i Fondsfinans til NA24.

Hydro har planer om å betale tilbake 10 milliarder kroner til sine aksjonærer. For 2007 foreslår styret i Hydro å betale et utbytte på 5 kroner per aksje, samt at de skal foreta tilbakekjøp av egne aksjer for 4 milliarder kroner. Dette er i sum 8,3 kroner per aksje i form av tilbakebetaling til aksjonærene. Analytikerne ventet 10 kroner totalt fra Hydro.

Hva de skal med pengene skaper usikkerhet, og gjør investorene nervøse.

Hydro-aksjen faller 5,10 prosent til 70,70 kroner.

Oljeprisen stiger
Den amerikanske detaljhandelsgiganten Wal-Mart leverer resultater på linje med forventningene. Det gjør at markedet trekker et lettelsens sukk, og gir grobunn for optimisme på Oslo Børs.

Råoljeprisen har løftes til godt over 96 dollar fatet. Aprilkontraktene på et fat nordsjøolje omsettes for 96,86 dollar fatet på råvarebørsen i London. Stengte markeder i USA mandag gjør at det er få signaler å forholde seg til. Mandagens oppgang kom på spekulasjoner om at OPEC kan komme til å kutte produksjonen for å holde de høye prisene oppe. StatoilHydro stiger 0,45 prosent til 157,50 kroner.

Yara blir løftet 3,23 prosent til 303,50 kroner etter at meglerhuset Merrill Lynch viser stor kjøpsinteresse for aksjen.

Petroleum Geo-Service stiger 4,88 prosent til 123,75 kroner etter at Morgan Stanley har hevet anbefalingen til overvekt fra «equalweight».

Topp og bunn
Oljeselskapet Transeuro Energy stiger 14,58 prosent til 0,55 kroner, men omsetningen i aksjen er ikke all verden. Wega Mining løftes 11,11 prosent til 4,50 kroner etter at ytterligere boringer foretatt av datterselskapet Goldbelt Resources ved Kari Nord og Kari Sud i det afrikanske landet Burkina Faso.

Simrad Optronics faller 5,70 prosent til 6,95 kroner etter at de nok en gang må legge frem et underskudd. I fjerde kvartal la de frem et tap før skatt på 1,2 millioner kroner. Det er en oppgang fra 17,1 millioner i tilsvarende periode året før. Topplinjen økte til 124,5 millioner kroner og ga et positivt driftsresultat.

Seismikkselskapet SeaBird har sendt ut nok et resultatvarsel. Selv om topplinjen vil ligge på nivåene de tidligere har meldt om, vil økte kostnader medføre at driftsresultatet før avskrivninger vil ligge lavere enn tidligere kommunisert. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) er ventet å ligge på 23 til 24 millioner dollar for fjoråret, mens driftsinntekter vil ligge i området rundt 95 til 96 millioner dollar for 2007. Aksjen faller 5,06 prosent til 16,90 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere