NA24.no

Opptak med Al-Qaida-topp på nett

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Et opptak hvor nestlederen i Al-Qaida leser et dikt som hyller jihadister er lagt ut på internett. Terrorlederen var trolig målet for amerikanske angrep sist helg.

En dag etter et videoopptak fra Al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble vist på arabisk fjernsyn, dukket et lydopptak med nestlederen Ayman al-Zawahiri opp på et nettsted.

I et 18 minutters langt dikt hyller al-Zawahiri «martyrene» som kjemper mot vestlige styrker i Aghanistan.

CIA-eksperter har bekreftet at det er terrorlederen som snakker på lydbåndet, ifølge BBC. En kilde ved det amerikanske anti-terrorbyrået sier imidlertid til nyhetsbyrået AFP at det ikke er noen grunn til å tro at opptaket er gjort nylig.

Rakettangrepet i Pakistan, som drepte 18 mennesker siste helg, ble ikke nevnt i opptaket. Al-Zawahiri var målet for angrepet, ifølge amerikanske myndigheter. Lokale myndigheter har uttalt at fire terrorister ble drept i angrepet. Pakistanske myndigheter har sagt de ikke mener nestlederen var blant de drepte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere