NA24.no

Opptrenden styrket for ratene

En ny aktiv uke i tankmarkedet har styrket den stigende trenden.

Skipsmeglerhuset P.F. Bassøe melder om en ny aktiv uke sist uke, og ratene har fortsatt å styrke seg sakte men sikkert tross befrakternes klare seleksjon av supertankere med enkle skrog.

Skal den stigende trenden fortsette må dagens aktivitetsnivå fortsette ifølge Bassøe, elv om tonnasjeutvalget nå er tynnere. Bassøe mener det er nok laster igjen for juni til at aktiviteten holder seg, og dermed den positive trenden i ratene sett med redernes øyne.

Raten for moderne VLCC-er fra Den arabiske golf til Korea steg nye 5 poeng til worldscale 85 den siste uken. Det gir timecharterrater på 44.900 dollar pr. dag. Vestover fra gulfen steg ratene 2,5 poeng til ws 72,5, som gir dagrater på 45.500 dollar.

I Atlanterhavet har ratene kommet noe ned igjen etter rallyet for to uker siden. Det sluttes nå på ws 100, som gir 58.800 dollar pr. dag på strekningen Vest-Afrika til US Gulf.

Suezmax-markedet er også inne i en fallende trend, men fra sterke nivåer. Det ble ved inngangen til helgen sluttet på ws 155 fra Vest-Afrika til USA, som gir 48.900 dollar pr. dag. I det indre Middelhav/Svartehavet ligger raten på ws 145, som gir rett under 60.000 dollar pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere