NA24.no

Opptur for DOF

Supplyrederiet venter å gjøre det enda bedre.

DOF og DOF Subsea er blant selskapene som har levert sine tall etter andre kvartal. Selskapene er nær beslektet, og DOF har opprinnelig varslet et oppkjøp av DOF Subsea.

NA24 - din næringslivsavis

DOF fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 336,2 millioner kroner og det er en forbedring fra 237,1 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Salget av aksjene i DeepOcean ga en gevinst på 100 millioner kroner.

Driftsresultatet steg til 281,3 millioner kroner fra 231,7 millioner kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) steg til 392,8 millioner korner fra 351,8 millioner kroner i andre kvartal året før.

Driftsinntektene passerte en milliard og havnet på 1.078,1 millioner kroner i årets andre kvartal. Det er et løft fra 977,3 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

DOF Subsea opplevde at resultat før skatt falt til 85,8 millioner kroner i andre kvartal fra 161,2 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Driftsresultatet falt til 115,6 millioner kroner fra 186 millioner, mens driftsresultatet før avskrivninger sank til 176 millioner kroner fra 232,4 millioner kroner.

Høyere kostnader og lavere inntekter sørger for resultatnedgangen. Driftsinntektene falt til 645,1 millioner kroner fra 665,8 millioner kroner.

DOF venter at de vil kunne levere en høyere utnyttelsesgrad og god inntjening for konsernets supply-flåte resten av året.

- For Subsea flåten forventes en god vekst i inntjening for 2008. Ett skip skip, Skandi Acergy, ble levert i juli og ytterligere to skip, Skandi Seven og Skandi Salvadore, vil bli levert i løpet av andre halvår, og alle er sikret langsiktige kontrakter. Etterspørsel etter subsea/konstruksjonsfartøyer er forventet til å være høy framover. DOF Subsea har en moderne flåte til å møte disse markedsutsikter, skriver selskapet i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere