*Nettavisen* Økonomi.

Opptur for Green Reefers

Foto: (Green Reefers)

Etter en treg start på kjøleskipenes høysesong, ble andre kvartal sterkt for Green Reefers.

18.08.08 08:38

Green Reefers var skuffet over første kvartal, men med en klar opptur i høysesongen i andre kvartal nærmer selskapet seg resultatene fra fjoråret.

NA24 - din næringslivsavis

- Tallene i andre kvartal ble positivt påvirket av et stert kjølemarked, mens off-hire andelen fortsatt er negativt påvirket av hovedmotorhavariene som skjedde i første kvartal og som også har hatt konsekvenser for dette kvartalet, skriver rederiet.

Driftsinntektene for kjøleskipsrederiet steg fra 52,8 millioner dollar i andre kvartal i fjor til 67,6 millioner i årets andre kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA endte på 14,3 millioner dollar, mot 11,5 i same periode i fjor.

Driftsresultatet lød på 7,8 millioner dollar i andre kvartal, mot 5,1 millioner i andre kvartal 2007. Resultatet før skatt lød på 5,1 millioner, opp fra 2,1 millioner i vårkvartalet i fjor.

I likhet med resten av rederibransjen merker også Green Reefers kostnadspresset, noe som også vil slå inn i andre halvår sammen med et stort antall dokkinger. Det underliggende markedet beskrives som solid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.