NA24.no

Opptur for Green Reefers

(Green Reefers)
Sist oppdatert:
Etter en treg start på kjøleskipenes høysesong, ble andre kvartal sterkt for Green Reefers.

Green Reefers var skuffet over første kvartal, men med en klar opptur i høysesongen i andre kvartal nærmer selskapet seg resultatene fra fjoråret.

NA24 - din næringslivsavis

- Tallene i andre kvartal ble positivt påvirket av et stert kjølemarked, mens off-hire andelen fortsatt er negativt påvirket av hovedmotorhavariene som skjedde i første kvartal og som også har hatt konsekvenser for dette kvartalet, skriver rederiet.

Driftsinntektene for kjøleskipsrederiet steg fra 52,8 millioner dollar i andre kvartal i fjor til 67,6 millioner i årets andre kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA endte på 14,3 millioner dollar, mot 11,5 i same periode i fjor.

Driftsresultatet lød på 7,8 millioner dollar i andre kvartal, mot 5,1 millioner i andre kvartal 2007. Resultatet før skatt lød på 5,1 millioner, opp fra 2,1 millioner i vårkvartalet i fjor.

I likhet med resten av rederibransjen merker også Green Reefers kostnadspresset, noe som også vil slå inn i andre halvår sammen med et stort antall dokkinger. Det underliggende markedet beskrives som solid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere