NA24.no

Opptur for InterOil

Sist oppdatert:
Oljeselskapet fikk som forventet et godt resultat i fjerde kvartal etter økt produksjon.

Tross stor boreaktivitet klarte InterOil basert på den kraftige økning i produksjonen det siste halvåret å øke bunnlinjen betraktelig.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene falt imidlertid noe fra tredje kvartal på grunn av det sterke fallet i oljeprisen de siste månedene.

Driftsinntektene endte på 27,5 millioner dollar i tredje kvartal for InterOil Exploration & Production ASA, opp fra 23 millioner dollar i samme periode i 2007. Det var en nedgang på 13 prosent sammenlignet med tredje kvartal.

Produksjonen økte med 63 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2007 og med 40 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2008.

Driftsresultatet endte på 13,3 millioner dollar, men det inkluderer 9,7 millioner dollar positive effekter fra hedgingderivater. I fjerde kvartal 2007 ble overskuddet fra driften på 1,4 millioner dollar.

Resultatet etter skatt endte på 12,5 millioner dollar, mot minus 6,1 millioner i fjerde kvartal året før.

Fremover forventer InterOil en snittproduksjon i Colombia på 2.900 fat per dag, mens det spås en produksjon i Peru på 7.100 fat per dag. Selskapets øvrige lisensinteresser i blant annet Angola og Ghana er fortsatt i letefasen.

InterOil økte de påviste og utvinnbare reservene fra 13,3 millioner fat oljeekvivalenter ved utgangen av 2007 til 17,9 millioner ved utgangen av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere