NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Opptur for oljeprisen

Sist oppdatert:
Fra det laveste nivået på tre år stiger oljeprisen.

Oljeprisen stiger igjen etter fallet tirsdag, da den havnet på det laveste nivået på tre år.

NA24 - din næringslivsavis

Frykten for en global svikt i etterspørselen etter olje begynner å bli et kjent scenario for investorer verden over. Det er denne frykten som har sendt oljeprisen til den i går kveld var nede på 45,30 dollar per fat.

Les også:
Laveste på tre år

- Det er fortsatt slik at oljemarkedet følger med på hva som skjer på aksjemarkedet for å finne holdepunkter for hvordan etterspørselen vil utvikle seg videre, sier Toby Hassall, analytiker hos Commodity Warrants Australia til Bloomberg.

- At det ble bekreftet at USA har vært i resesjon i et helt år allerede, ble tolket som negativt for markedet mandag, men samtidig peker dette i retning av at vi kanskje er nærmere en slutt på resesjonen enn folk tror, og det blir sett på som positivt, fortsetter Hassall.

Antageligvis vil lagertall fra USA vise at oljelagrene økte for tiende uke på rad ettersom etterspørselen etter olje fortsetter å være svak.

Prisen på et fat olje med levering i januar ligger onsdag morgen på 46,07 dollar, og stiger dermed 1,39 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere