Opptur for Oslo-kinoen

Pilen peker oppover for Oslo Kinematografer. Nå kommer nytt kinoanlegg på Grünerløkka.

- Vi har en marginal endring i inntektene, og neste fokus er å få opp inntektene, sier administrerende direktør Geir Bergkastet i Oslo Kinematografer til NA24.

Driftsinntektene ble 190,7 millioner kroner, som er opp litt over en prosent fra 188,4 millioner kroner i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Kinematografer driver kinodrift i Oslo med åtte kinohus med 27 saler.

God kinofart
Driftsresultatet ble doblet fra 2005. I fjor kunne selskapet notere 7,6 millioner kroner, som er en forbedring fra 3 millioner kroner i 2005.

- Vi har hatt stor fokus på kostnadssiden i selskapet, og driftsresultatet er bra og i riktig retning, sier han til NA24.

Bergkastet ønsker ikke å spå hvor stor økningen i inntektene blir for inneværende år siden dette avhenger mye av hvilke filmer som kommer til landet.

Resultatet før skatt i fjor ble 6,4 millioner kroner, noe som er en kraftig forbedring fra drøye millionen i 2005.

- Det har vært en stor operasjon som vi er inne i og som vi fortsetter med i år, sier kinosjefen, som tok over jobben etter Ingeborg Moræus Hanssen i juni i fjor.

Nytt anlegg
Etter å ha fokusert på kostnadene fortsetter selskapet i neste trinn med fokus på inntektene. I det åndedraget skal de bygge nytt kinoanlegg i Ringnes Park på Grünerløkka.

- Vi vil foreta store investeringer med blant annet nytt kinoanlegg som skal være ferdig i 2008. Det blir et praktanlegg, sier han og legger til at det også pusser opp eksisterende anlegg.

- Vi jobber også med å forbedre teknologien. Blant annet på at det skal bli lettere å bestille billetter, sier han.

Utbytte
Oslo Kinematografer har et lån på 27,7 millioner kroner til Oslo Kommune som også eier selskapet 100 prosent.

Kinematografen har tre heleide datterselskaper, Oslo Kino, Eldorado kino, og Colosseum Kino Eiendom. Selskapet eier også 11,5 prosent i Filmweb og 31,9 prosent i Norsk kinodrift.

Styret har besluttet et utbytte på en million kroner, sammenlignet med 200.000 kroner i 2005. Resten overføres til konto for annen egenkapital som er på knappe 26 millioner kroner. Den totale egenkapitalen er på 124,6 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag