NA24.no

Opptur for P4

P4 satt omsetningsrekord i 2007.

Et sterkt reklamemarked og trøbbel hos den tidligere konkurrenten Kanal 24 ga opptur for P4.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Rekordomsetning
P4 Radio Hele Norge AS solgte i fjor reklame for 298 millioner kroner. Det er en økning på 40 millioner kroner fra året før og den høyeste omsetningen for radiokanalen noensinne.

Driftsresultatet økte med 15 millioner fra året før og havnet på 59 millioner kroner. Årsresultatet før skatt beløp seg til 65 millioner kroner, opp med 20 millioner fra 2006.

Radiosjef Kalle Lisberg leverer et utbytte til eierne i MTG på solide 43 millioner kroner, ti ganger mer enn utbyttesummen i 2006.

Tapte lederposisjonen
Samtidig som både omsetning og resultat ble vesentlig styrket mistet P4 posisjonen som Norges største radiokanal for målgruppen 20 til 50 år. NRK P1 tok andeler fra de kommersielle kanalene i 2007 og har nå denne posisjonen.

Selskapet skriver i årsberetningen at radio nå har rundt 4,5 prosent av reklamemarkedet og at de tror at denne andelen vil kunne stige opp mot seks prosent i løpet av de neste årene. '

Kanal 24 - ingen match
Styret skriver i årsberetningen at Kanal 24 ikke var i nærheten av å representere den trusselen P4 fryktet.

- Etter fire års drift er kanalens lyttergrunnlag fortsatt beskjedent, og det er ingen tegn til utvikling i positiv retning, står det å lese i årsberetningen som er skrevet i tiden før SBS overtok Kanal 24 og døpte stasjonen om til Radio Norge.

De skriver samtidig at «SBS er en kunnskapsrik radiooperatør og vil trolig by på mer profesjonell konkurranse enn det som har vært ytt fra Kanal 24 så langt».

Radio Norge har vokst jevnt siden SBS overtok og hadde en markedsandel på over ti prosent den første uken i juli.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere