*Nettavisen* Økonomi.

Opptur for supplyratene

Supplymarkedet strammet seg sesongmessig til i juni i Nordsjøen.

Ratene i spotmarkedet for supplyfartøyer i Nordsjøen styrket seg som forventet i juni i det sommersesongen tok tak og et antall spotfartøyer forsvant til lengre kontrakter.

NA24 - din næringslivsavis

Ratene for forsynignsskip henger fortsatt etter fjorårsnivåene, men er opp fra bunnivåene fra tidligere i år. Spesielt ankerhåndteringsratene ble løftet markant med mer enn en dobling i forhold til mai, viser rapproten fra offshoremeglerhuset Seabrokers. De ligger dermed over juni 2008.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kraftig oppgang
Ratene for ankerhåndteringsoppdrag i spotmarkedet i Nordsjøen steg fra et snitt på 21.205 pund per dag i mai til hele 45.897 pund per dag i juni. Ratene er dermed opp omkring 300 prosent siden bunnen i februar, men er også høyere enn i juni i fjor.

Da lå snittraten for AHTS-oppdrag på 35.000 pund per dag. Det var spesielt i første halvdel av juni at AHTS-markedet var spesielt stramt. Utover måneden kom det flere nybygg inn i spotmarkedet, blant annet tok både Farstad og REM i mot nye AHTS’er i juni som gikk rett i spotmarkedet.

Videre opp
Raten for plattformforsyningskipene (PSV) steg også markert fra mai til juni, men her henger de fortsatt etter fjorårsnivået. Kapasitetsutnyttelsen økte spesielt for de største enhetene, med 15 prosentpoeng til 87 prosent.

Snittraten uavhengig av størrelse endte på 9,247 pund per dag for PSV’ene i juni, og ligger dermed fortsatt 48 prosent under samme måned i fjor. I mai endte snittet på 6.059 pund per dag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.