*Nettavisen* Økonomi.

Opptur i Asia

Børsene i Asia gikk opp, og Nikkei 225- indeksen avsluttet sterkest på tre måneder.

22.08.06 11:13

Etter at forrige uke var en fantastisk uke for aksjeinvestorene i Asia, med fem dager med oppgang, fortsetter oppgangen videre.

NA24 - din næringslivsavis

Indeksene
Japans Nikkei 225- indeks steg med 1,3 prosent. Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International steg 0,8 prosent, og alle de ti industrigruppene steg.

Du kan følge børser ute her

Økt råvarepris
Det er spesielt stigningen i råvareprisene på olje og metall, som forbedret fremtidsutsiktene til selskaper som BHP Billiton og Inpex Holding Inc., som kjørte Nikkei 225 til en tremåneders rekord.

-Vi ser fortsatt at det er råvareaksjene som tar ledelsen i inntjening, sa Kim Ivey, hedgefondforvalter for Vertex Capital Managment, til Bloomberg.

Oljefuturene steg i New York 1,8 prosent til 72,45 dollar fatet, som er den høyeste fremgangen siden 7. august, på bekymringer om at Iran vil stoppe oljeleveranser dersom FN fremmer økonomiske sanksjoner mot landet.

Her kan du alltid følge oljeprisen

Stor fremgang
Blant annet er det gunstig for de japanske bilprodusentene med en høy oljepris, ettersom deres biler er mer drivstoffvennlige enn flere av konkurrentene.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International, som følger over 1.000 aksjer i 14 markeder, steg hele 3,2 prosent forrige uke. Som var den beste perioden siden 7. april.

Dagens nøkkeltall
Japan's Nikkei 225 +1.3 prosent til 16,181.17

The Morgan Stanley Capital International + 0.8 prosent til 130.15

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.