NA24.no

Opptur i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske børsene starter dagen med en klar oppgang.

Den velkjente Dow Jones-indeksen løftes 1,12 prosent til 7.745,67 poeng. Den brede S&P 500-indeksen klatrer 1,05 prosent til 814,72 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 1,16 prosent til 1.534,06 poeng. Dow Jones

Tirsdag falt de amerikanske børsene etter et realt rally på ukens første dag. Nå lurer flere på hvor lenge dette kan vare. Ekspertene venter at markedene vil teste motstanden mot rally.

- Milliondollarspørsmålet er: Er vi i et bearrally som nærmer seg slutten, eller er vi midt i noe som vil vedvare, sier sjefstrateg Art Hogan i Jefferies 6 Co ifølge CNNMoney.

For første gang på seks måneder viser produsentene av møbler, husholdningsartikler, biler, fly og andre store varer tegn til bedring.

Ordreinngangen av varige goder steg overraskende i februar med 3,4 prosent. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News lå forventningene på et fall i ordreinngangen på 2 prosent. Hvis ordrene fra transport og forsvar utelates ville ordreinngangen steget med henholdsvis 3,9 og 1,7 prosent

Les mer: Overraskende vekst i ordreinngangen

Salg av nye boliger viste en oppgang i februar, melder det amerikanske handelsdepartementet. Basert på en årlig salgstakt økte salget av nye boliger med 4,7 prosent til 337.000 i årets andre måned. Samtidig ble salgstakten fra januar justert til 322.000 fra 309.000. Økonomene hadde regnet med at boligsalget ville vise en omsetning for året på 315.000, viser estimater fra Bloomberg News

Samtidig viser prisutviklingen en negativ tendens.

Les mer: Oppgang i boligsalget

Ifølge Bloomberg har strateg Thomas Lee i JPMorgan kuttet inntjeningsestimatene for selskapene som inngår i S&P 500-indeksen. Bakgrunnen er at resesjonen her blitt forverret. For inneværende år venter JPMorgan-strategen at selskapene i snitt vil få et resultat på 57 dollar per aksje mot tidligere anslag på 65 dollar per aksje.

For neste år venter Lee at resultatene vil falle til 76 dollar per aksje fra 80 dollar som var det tidligere anslaget.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere