NA24.no

Opptur i oljemarkedet

Sist oppdatert:
Brenten fortsatte nedturen før helgen, men tar seg noe opp mandag etter OPEC-melding.

Brenten forsatte sin nedadgående trend fredag før helgen. Olje for levering i september endte på 124,52 dollar fatet. Mandag stiger prisen litt igjen etter tall fra USA, og selges øyeblikket til 126,14 dollar fatet.

- En uventet økning i ordrer innenfor tungindustrien var med på å heve dollaren. Dette er en rapport som på kort sikt ga en liten vitamininnsprøytning til en amerikansk økonomi, som er under sterkt press, sier oljemegler Rune Kongstein i Norwegian Oil Trading til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Positive signaler
Opec sender også positive signaler til markedet og ifølge oljeanalyseselskapet Petrologistics er det forventet at tretten av OPEC-medlemmene vil pumpe opp 32,9 millioner fat per dag. Det er opp 200.000 fat fra 32,7 millioner fat estimert i juni.

- Petrologistics måler OPEC leveranser basert på å følge skipninger med tankskip.

I henhold til OPECS offisielle tall for juni var produksjonen 32,29 mill fat dagen, sier Kongstein. OPEC har holdt sin offisielle produksjon uforandret på deres møter i år.

- De hevder at forbrukerne har nok olje og skyldere på andre faktorer utover tilbud og etterspørsel er årsak til høye oljepriser, sier oljemannen.

Nigeria er fortsatt en varm potet når det gjelder oljeprisen, og rebeller truer igjen med å sabotere oljeledninger, dette kombinert med utviklingen angående Irans atomanriknings program vil påvirke oljeprisen denne uken.

- For å ikke glemme ukens amerikanske lagertall, sier oljemegler Rune Kongstein i Norwegian Oil Trading til NA24.

Følg oljeprisen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere