NA24.no

Opptur i sikte i New York

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsene i USA ser ut til å få en god start på dagen.

Pilene peker rett opp på Wall Street. Oppløftende makrorapporter og solid opptur i Europa gjør at det ligger an til å en sprek start i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Futureshandelen viser at investorene satser på en sterk åpning på børsene. S&P 500-futuren stiger 0,85 prosent, mens Nasdaq-futuren løftes 0,32 prosent. Dow Jones Indicative har en flat utvikling.

Programvaregiganten Oracle får skikkelig juling etter at de la frem skuffende resultater for tredje kvartal. Selskapet har avvikende regnskapsår. Selv om resultatet steg til 26 cents per aksje fra 20 cents i tilsvarende periode året før og omsetningen vokste til 5,3 milliarder dollar fra 4,4 milliarder, lå analytikerne inne med høyere forventninger. Selskapet klarte heller ikke overbevise med guidingen. Aksjen faller 8 prosent i førhandelen.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd falt i forrige uke til 366.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Dette er en nedgang på 9.000. Økonomene hadde ventet et fall til 370.000 viser en oversikt fra Bloomberg News. Samtidig sank den videreførte ledigheten med 5.000 til 2.845.000.

Veksten i den amerikanske økonomien forble urevidert for fjerde kvartal. Bruttonasjonalproduktet i fjorårets tre siste måneder viser en vekst på 0,60 prosent. Dette er helt i tråd med forventningene og på linje med hva som har blitt meldt tidligere fra de amerikanske myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere