*Nettavisen* Økonomi.

Opptur i USA?

Etter at sentralbanker pumpet milliarder inn i pengemarkedet.

Etter den største finanskollapsen noensinne onsdag peker futures i USA oppover før børsene åpner.

NA24 - din næringslivsavis

Den velkjente Dow Jones datt i går hele 4,06 prosent. Enda mer grusom var nedgangen på den bredere S&P 500-indeksen, som falt 4,71 prosent til 1156,39 poeng. Det hele toppet seg imidlertid da den teknologidominerte Nasdaq Composite-indeksen raste 4,94 prosent til 2098,85 poeng onsdag.

Den gode nyheten
Torsdag morgen kom nyheten om at sentralbanker verden over til sammen tilbyr 180 milliarder dollar i gjensidige valutaavtaler. Dette gjøres for å bedre situasjonen i de kortsiktige kredittmarkedene.

Les saken her: Krisepakke fra sentralbanker

- Handlingen vil hjelpe markedene, sier Wolfgang Matejka, investeringsdirektør i sveitsiske Meinl Bank til Bloomberg TV.

Den gode nyheten har ført til oppgang over hele Europa, inkludert Oslo Børs som får seg en etterlengtet og solid opptur i dag.

Futures peker opp
I førhandelen på Wall Street er futures opp om lag en halvtime før børsene åpner. Den teknologitunge Nasdaq-indeksens futures er opp 1,37 prosent. For den viktige S&P500-indeksen er futures opp 0,65 prosent.

Om lag 3,6 billioner dollar globalt har forsvunnet den siste uken. Blant annet er dette resultater av en rekke finanskollapser de siste dagene. Blant annet har Lehman Brothers, tidligere USAs fjerde største meglerhus, søkt om konkursbeskyttelse hos den amerikanske sentralbanken, såkalt «Chapter 11».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.