NA24.no

Opptur i USA

(Scanpix)
Wall Street klatrer etter gårdagens korte nedtur.

Aksjene på børsene i New York klatrer fra starten av dagen. Oppkjøp og fusjoner preger fortsatt investorene på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Den kjente industriindeksen Dow Jones klatrer 0,50 prosent til 12.615,44 poeng. Den bredere S&P 500-indeksen stiger 0,40 prosent til 1.439,06 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen blir løftet 0,45 prosent til 2.461,38 poeng.

Det amerikanske handelsunderskuddet økte i desember til 61,18 milliarder dollar fra et revidert underskudd på 58,12 milliarder dollar i november.

Ifølge Bloomberg News lå forventningene blant økonomene på et handelsunderskudd på 59,8 milliarder dollar.

Usikkerhet i forbindelse den amerikanske sentralbanksjefens vitnemål for Kongressen ligger fortsatt å murrer. Ben Bernanke skal fortelle om utsiktene til den amerikanske økonomien og markedet venter også noen ytterligere rentesignaler fra leieren til Bernanke.

- Alle øyne er på Bernanke og hva vil si, sier fondsforvalter Raffaella Sommariva til Bloomberg News.

- Det er vanskelig å se at inflasjonen er et problem akkurat nå, men hvis han sier at det er en bekymring og foreslår en renteoppgang, vil det skremmer markedet og det vil ikke være bra for aksjene, sier Sommariva.

Aluminiumsgiganten Alcoa kan fort havne på ny hender. Ifølge The Times skal uidentifiserte kilder har sagt at både BHP Billiton og Rio Tinto vurderer å legge inn et bud på selskapet.

Flere oppkjøp er også i nyhetene. CVS Corp. har hevet budet på legemiddelselskapet Caremark Rx til 25,7 milliarder dollar.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI ligger på 57,99 dollar fatet ved råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere