NA24.no

(Scanpix)

Opptur i vente i USA

Sist oppdatert:
Sterke resultater gir sterke signaler på Wall Street.

Desemberkontraktene til Nasdaq-futurene stiger 0,95 prosent onsdag, og får følge av S&P 500-kontraktene som klatrer 0,65 prosent. Dow Jones Indicative blir sendt opp 0,46 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Sterke resultater fra Intel og IBM er med på heve stemningen.

Makropakken fra de amerikanske myndighetene gir et litt blandet inntrykk til markedet. Inflasjonen er relativt stabil og overrasket ingen. Konsumprisindeksen viser en vekst i prisene på 0,3 prosent, mens økonomene hadde ventet en vekst på 0,2 prosent. Viktigere er det inflasjonen ved kjernekonsumprisene kun viser en vekst på 0,2 prosent. Det var helt i tråd med forventningene.

Kjernekonsumprisindeksen utelater de volatile energi- og matprisene og på årlig basis har inflasjonen steget med 2,1 prosent. Det er tett opptil det uoffisielle området som den amerikanske sentralbanken betegner som komfortabelt.

Boligmarkedet er fortsatt slapt i USA. Antallet påbegynte boliger falt med 10,2 prosent til 1,19 millioner. Det er det laveste nivået siden mars 1993. Økonomene hadde ventet at byggingen av 1,3 millioner nye boliger var påbegynt i september.

Antallet byggetillatelser falt med 7,3 prosent i september og ligger nå på 1,23 millioner sesongjustert. Ikke siden juli 1993 har det blitt søkt om færre byggetillatelser.

Intel-aksjen stiger 4,8 prosent i førhandelen etter at teknologikjempen la frem et resultat for tredje kvartal som ligger 43 prosent høyere enn hva tilfellet var året før. Resultatet toppet forventningene i markedet. Høy PC-omsetning sender resultatet oppover. Samtidig har Intel tenkt å kutte antall stillinger med 2.000 den nærmeste tiden.

IBM slo også forventningene selv om alt ikke var like rosenrødt. Lavere omsetning av servere og maskinvare bidrar til å dra ned inntrykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere