NA24.no

Opptur og rekord

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det startet ned, men betryggende ord fra sentralbankhold hjalp Dow Jones til ny rekord.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I går ble presidentene feiret. Men i dag var Wall Street igjen åpent og det ble en liten oppgang på gode resultater fra Wal-Mart som overskygget de skuffende tallene til Home Depot Inc.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg var Sentralbankens Susan Bies ute med noen betryggende kommentarer om blant annet boligmarkedet og kredittmarkedet som var med på å berolige investorene.

- Kommentarene fikk markedet til å tro at sentralbanken ikke er i en innstrammingsmodus akkurat nå, sier sjefmarkedsstrateg Art Hogan hos Jefferies & Co til Marketwatch.

- Vi har i det hele tatt også flere gode enn dårlige nyheter, sier Hogan.

Dow Jones satte en ny rekordnotering i løpet av dagen på 12.793 poeng.

Følg Nasdaq

Home Depot, verdens største selskap innen oppussing av private hjem, klarte ikke innfri forventningene for sitt resultat for fjerde kvartal. Resultatet endte på 925 millioner dollar tilsvarende 46 cents per aksje. Det er en nedgang fra 1,29 milliarder dollar tilsvarer 60 cents per aksje i samme periode året før. Tallknuserne ventet et resultat per aksje på 50 cents i fjerde kvartal.

Samtidig vil satellittradioselskapene Sirius Satellite Radio og XM Satellite Radio Holdings fusjonere. Sammenslåingen vil verdsette den nye kjempen til hele 13 milliarder dollar.

Verdens største supermarked kjede leverer varene.

Wal-Mart innfridde i årets fjerde kvartal. Selskapet melder at de har økt nettooverskuddet med 9,8 prosent, eller 3,94 milliarder dollar, i årets fjerde kvartal sammenlignet med fjorårets. Dette tilsvarer 95 cents per aksje. Gigantens omsetning steg med 11 prosent til 98 milliarder dollar.

Den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad sier at Iran kan komme til å stoppe programmet med anrikingen av uran og returnere til forhandlinger. Det eneste kravet fra Ahmadinejad er at de vestlige landene er villige til å gjøre det samme. Dette har fått oljeprisen til å reagere ned siden risikopremien blir lavere.

Utsiktene for en temperaturøkning i nordøstlige USA bidrar til å sende oljeprisen nedover. Temperaturforskjeller her vinterstid er medvirkende til oljeprisfastsettelsen da det benyttes mye fyringsolje her på vinterstid. Det er ventet at temperaturene i noen områder vil bli mildere enn det som er vanlig.

Frontkontraktene på WTI-oljen falt med 1,32 dollar til 58,07 dollar på råvarebørsen NYMEX.

Følg oljeprisen

Dagens nøkkeltall
Dow +0,15% til 12.786,64

Nasdaq +0,67% til 2.513,04

S&P 500 +0,28% til 1.459,68

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere