NA24.no

Opptur over hele verden

Dette synet er egnet til å berolige markedet - bare grønne (positive) tall verden over - også på Asias børser fredag.
Dette synet er egnet til å berolige markedet - bare grønne (positive) tall verden over - også på Asias børser fredag. Foto: Skjermbilde CNN Money
Sist oppdatert:
Børsene i Asia følger opp oppgangen i Europa og USA

Stort sett bare positive tall på de asiatiske børser fredag.

Klokken 05.50 norsk tid fredag morgen er det plusstall å se på de  toneangivende børsene i Tokyo, Hong Kong og Australia. Nikkei 225 er opp 0,51 prosent, Hong Kongs Hang Seng er opp 1,08 prosent og Asutralias ASX er opp 1,35 prosent (se oversikt nederst)

Dow Jones opp 1,84 prosent
Aksjekursene steg til værs på børsene i New York torsdag, på samme måte som på de europeiske børsene tidligere på dagen.

Dow Jones-indeksen skjøt opp 1,84 prosent til 17.907 poeng, S & P steg 1,79 prosent til 2.062 poeng, og indeksen på Nasdaq-børsen var opp 1,84 prosent til 4.736 poeng.

Markedet har vært bekymret for at raset i oljeprisen de siste månedene signaliserte manglende stabilitet i verdensøkonomien, og ble beroliget med at prisen steg litt torsdag igjen.

Tror på nye QE-tiltak fra ECB
I Europa skyldtes optimismen økt tillit til at Den europeiske sentralbanken ESB i nærmeste framtid vil gripe inn med nye stimuleringstiltak for å få fart på den stagnerte europeiske økonomien, og den optimismen smittet videre til New York.

Asias børser fredag klokken 05.50 norsk tid:


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere