NA24.no

Opptur på Asias børser


Asias børser i positivt terreng fredag 23.10.15. Illustrasjonsbilde: Børsen i Tokyo.
Asias børser i positivt terreng fredag 23.10.15. Illustrasjonsbilde: Børsen i Tokyo. (NTB scanpix)
De asiatiske børsene løftet seg etter at sjefen for Den europeiske sentralbanken (ESB) antydet at den vil innføre tiltak for å stanse prisfallet i eurosonen.

I Japans hovedstad Tokyo steg den tonenangivende Nikkei 225-indeksen med 2,3 prosent i løpet av noen timers handel fredag, en utvikling som også kan forklares med en svakere yen. Det skjedde dagen etter at indeksen hadde slanket seg 0,6 prosent.

I Hongkong ga sentralbankens uttalelser et løft, med 1,6 prosents økning for Hang Seng-indeksen. Samtidig var det også opptur i Kina fredag morgen, der Shanghai-indeksen gikk opp 0,3 prosent og Shenzhen-indeksen 0,8 prosent.

Utviklingen følger løftet på Wall Street i USA etter at ESB-sjefen Mario Draghi kom med oppløftende kommentarer om bankens planer i desember.

– Draghi og hans hjelpere i ESB bekreftet praktisk talt at det vil komme en tidlig julepresang for den europeiske økonomien, sier marketsstrateg Evan Lucas i tradingselskapet IG.

Draghi sa torsdag at ESB vil vurdere graden av tiltak igjen i desember, og at de er åpne for en hel meny av pengepolitiske instrumenter.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere