NA24.no


Asias børser i positivt terreng fredag 23.10.15. Illustrasjonsbilde: Børsen i Tokyo.
Asias børser i positivt terreng fredag 23.10.15. Illustrasjonsbilde: Børsen i Tokyo. (NTB scanpix)

Opptur på Asias børser

De asiatiske børsene løftet seg etter at sjefen for Den europeiske sentralbanken (ESB) antydet at den vil innføre tiltak for å stanse prisfallet i eurosonen.

I Japans hovedstad Tokyo steg den tonenangivende Nikkei 225-indeksen med 2,3 prosent i løpet av noen timers handel fredag, en utvikling som også kan forklares med en svakere yen. Det skjedde dagen etter at indeksen hadde slanket seg 0,6 prosent.

I Hongkong ga sentralbankens uttalelser et løft, med 1,6 prosents økning for Hang Seng-indeksen. Samtidig var det også opptur i Kina fredag morgen, der Shanghai-indeksen gikk opp 0,3 prosent og Shenzhen-indeksen 0,8 prosent.

Utviklingen følger løftet på Wall Street i USA etter at ESB-sjefen Mario Draghi kom med oppløftende kommentarer om bankens planer i desember.

– Draghi og hans hjelpere i ESB bekreftet praktisk talt at det vil komme en tidlig julepresang for den europeiske økonomien, sier marketsstrateg Evan Lucas i tradingselskapet IG.

Draghi sa torsdag at ESB vil vurdere graden av tiltak igjen i desember, og at de er åpne for en hel meny av pengepolitiske instrumenter.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere