*Nettavisen* Økonomi.

Opptur på børs

Olje, rigg og IT trakk børsen opp onsdag.

15.03.06 16:45

(NA24): Hovedindeksen endte opp 0,61 prosent og landet på 373,37 poeng på en sterk børs onsdag. Et fat nordsjøolje for levering i april koster nå 63,35 dollar, en nedgang på 0,97 prosent i forhold til i går.

De amerikanske råoljelagrene steg med 4,8 millioner fat til 339,9 millioner fat i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) som ble offentliggjort torsdag ettermiddag. Dette var langt høyere enn forventet og sendte derfor oljeprisen noe ned.

Dagens vinner, vel og merke på svært lavt volum, ble Nutri Pharma. Aksjen steg hele 24,92 prosent etter at det ble kjent at selskapet hadde inngått en market maker-avtale med Orion Securities for selskapets aksjer. Målet var å øke likviditeten i aksjen.

Sevan Marine-aksjen endte opp 13 prosent til 43,30 kroner etter at det tidligere i dag ble kjent at selskapet hadde signert en opsjonsavtale for sitt fjerde oljeproduksjonsskip. Avtalen kan være verdt så mye som 540 millioner dollar.

Det var også oppgang blant it-aksjene etter at flere av selskapene har hatt presentasjoner på Alfred Berg ABN Amros it-seminar onsdag. Blant annet er Visma opp nær fire prosent, mens Ementor er opp over fem prosent.

Blant dagens tapere finner vi Kitron, Questerre Energy Corporation og Storebrand. Alle ned over tre prosent.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 6,0 milliarder kroner på Oslo Børs onsdag.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.