*Nettavisen* Økonomi.

Opptur på Wall Street

Foto: BRENDAN MCDERMID (Scanpix)

Børsen i USA stiger etter positive meldinger fra Europa.

27.09.11 20:51

Tidligere på tirsdag skrev NA24 om oppgangen på Oslo Børs.

Signaler om at europeiske beslutningstakere er i gang med å ta tak i de europeiske gjeldsproblemene, førte til en stor stigning i aksjemarkedet.

Les mer:Børsen sendes i været

De positive signalene fra Europa, ga også utslag på børsen i USA. Alle de toneangivende indeksene på Wall Street stiger på tirsdag.

Dow Jones-indeksen øker med 269 poeng, eller 2,4 prosent. Nasdaq går opp 2,2 prosent til 2.570,33 poeng, mens S&P 500-indeksen stiger med 25,71 poeng, som tilsvarer 2,3 prosent, melder Marketwatch tirsdag ettermiddag. Den sistnevnte indeksen har nå økt med over 5 prosent de siste tre dagene.

Oppturen kommer etter at det er nye forventninger om at europeiske politikere vil bli enig om en plan for å ta seg av Hellas' gjeld.

Det er svært viktig at det nå tas en avgjørelse rundt den greske gjelden. De europeiske problemene er nemlig i ferd med å føre til en økonomisk nedtur i hele verden.

- Ingenting har forandret seg dramatisk. Vi får til samtaler om hvordan vi kan forandre situasjonen, og de har vært gode. Men vi må se konkret handling. Handlinger taler høyere enn ord, så vi må sveve rundt til vi ser at noe skjer, uttaler Michael Sansoterra, som er porteføljeforvalter i RidgeWorth Large Cap Growth Fund, ifølge Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.