NA24.no

Opptur på Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene på børsene i New York har fått en god start på dagen.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,30 prosent til 11.245,31 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,41 prosent til 2.207,17 og fortsetter dermed den fine tendensen fra i går. Den mer brede indeksen blir løftet 0,23 prosent til 1275,86 poeng.

I går kveld stjal avtalen mellom Yahoo! og eBay mye av oppmerksomheten til investorene på Wall Street. De to IT-kjempene skal samarbeide om en funksjon på internettreklame-bannere slik at brukere kan ringe direkte fra PC-en til annonsører. Aksjene steg henholdsvis 3 og 12 prosent på avtalen.

Prisen på et fat olje faller noe tilbake fredag ettermiddag. Tidligere på dagen var prisen på et fat nordsjøolje på rundt 70,28 dollar.

Den amerikanske valutaen fortsetter å være volatil. Målt mot de viktigste sammenlignbare valutaene utvikler dollaren seg noe forskjellig. Målt mot euroen faller dollaren rundt 0,15 prosent til 0,78 euro, mens dollarkursen målt i norske kroner holder seg relativt stabilt på rundt 6,105 kroner.

Tall fra de amerikanske myndighetene viser at husholdningene i USA har fikk noe mindre å rutte med i april enn det som var ventet på forhånd. Inntektene steg med 0,5 prosent i april, mens det var ventet at de private inntektene skulle øke med 0,7 prosent. Det private forbruket ble som ventet med en økning på 0,6 prosent. Likevel spiser inflasjonen opp økningen i de personlige inntektene.

Ute i Europa stiger markedene godt hjulpet av de positive signaler knyttet til den økonomiske veksten i USA. Den tyske DAX-indeksen stiger 0,85 prosent, mens FTSE 100 i London er opp 1,40 prosent. I Paris er CAC 40 indeksen opp 1 prosent. I Sverige og Danmark stiger børsene henholdsvis 2,90 prosent og 1,30 prosent.

En oppjustering av BNP-veksten i USA for første kvartal fra 4,8 til 5,3 prosent. Markedet hadde ventet at veksten skulle justeres opp mer. Et inflasjonstall i den samme rapporten forble uendret, og dette bidrar trolig til å dempe rentefrykten som har bekymret markedet den siste tiden.

Siden veksten ikke var høyere enn ventet tror nå markedet nå at den amerikanske sentralbanken ikke trenger å heve renten for å bremse den økonomiske veksten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere