Gå til sidens hovedinnhold

Opptur på Wall Street

Etter tre svake dager ble det en hyggelig opptur torsdag.

USA-aksjene falt litt tilbake mot slutten, men leverte likevel en solid oppgang onsdag, etter tre svake dager. Dow Jones steg rundt 0,5 prosent, S&P 500 rundt 1 prosent og Nasdaq rundt 1,5 prosent.

På makrofronten er det fortsatt store utfordringer, eksemplifisert med overraskende mange søknader på ledighetstrygd.

Derimot har selskapenes førstekvartalstall vært noe bedre enn fryktet. Ifølge Bloomberg News har selskapene i S&P 500-indeksene i snitt slått estimatene med 9,3 prosent.

Finansaksjer var blant vinnerne torsdag. En rekke banker henter nå inn ny kapital, og så langt ser markedet ut til å klare å svelge unna emisjonene. Citigroup steg for eksempel 4 prosent, Morgan Stanley og Wells Fargo 6 prosent.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Flere trygdesøkere
Makrorapportene viser at arbeidsmarkedet i USA fortsatt har store utfordringer. Tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd økte med 32.000 til 637.000 i forrige uke. Dette var en langt større vekst enn hva markedet forventet, ifølge Bloomberg News var det ventet en økning til 609.000.

Snittet for de siste fire ukene viser også en oppgang og steg med 6.000 til 630.500. Fortsatt vokser antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke. Oppgangen på 202.000 til 6.560.000 gjelder for uken som ble avsluttet 2. mai, og er det høyeste siden målingene begynte i 1967.

Les mer: Kraftig vekst i trygdesøkere

Produsentprisene steg med 0,3 prosent i april. Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Hvis matvare- og energiprisene utelukkes fra statistikken ville produsentprisene økt med 0,1 prosent. Økonomene forventet at produsentprisene og kjerneprodusentprisene ville øke med 0,1 prosent, viser tall fra Bloomberg News.

Les mer: Svak prisoppgang i USA

Olje opp
Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI for junilevering steg torsdag 1 prosent til 58,62 dollar på råvarebørsen i New York.

I aksjemarkedet endte likevel delindeksene for olje og oljeservice lite endret.

Wal-Mart bedre
Verdens største varehuskjede Wal-Mart klarte å bedre resultatet til tross for at salget falt i første kvartal for regnskapsåret 2010. I løpet av de tre månedene som ble avsluttet 30. april havnet resultatet på 3,03 milliarder dollar eller rundt 77 cent per aksje. Det er en forbedring på 1 cent per aksje.

Tidligere har selskapet guidet at de ville få et resultat på mellom 72 og 77 cent per aksje, mens analytikerne forventet 77 cent. Wal-Mart ser også et resultat i andre kvartal som ligger på linje med forventningene.

Wal-Mart-aksjen falt 2 prosent.

Les mer: Gigant topper egne mål

Programvarselskapet Computer Associates leverte et resultat pr. aksje på 31 cent for første kvartal, når spesielle poster holdes utenom. Det var 2 cent bedre enn ventet. Omsetningen falt 5 prosent til 1,04 milliarder dollar, noe som var marginalt bedre enn forventet blant analytikerne.

Aksjen steg 5 prosent.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones +0,56% til 8.331,32

Nasdaq +1,50% til 1.689,21

S&P 500 +1,04% til 893,07

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot