NA24.no

Opptur til tross for oljefall

Optimistene på Oslo Børs lar seg ikke knekke av svakere oljepris og jubler over sterke resultater.

Oljeprisen har falt til under 71 dollar fatet og handles like før klokken 10 for rundt 70,65 dollar. Oljeprisfallet virker ikke påvirke Oslo Børs i altfor stor grad som stiger 0,24 prosent til 422,89 poeng.

Statoil og Norsk Hydro er ned henholdsvis 0,96 prosent til 206,50 kroner og 0,77 prosent til 969,50 kroner.

DNO-nytt
DNO stiger 1,19 prosent etter at selskapet melder om en ny vellykket test under letearbeidene på Godah-feltet. Feltet ligger i samme område som DNO's viktige Tasour-felt i Jemen.

Nå forbereder DNO og lisensen boring av nye lete- og avgrensningsbrønner på Godah med tanke på oppkobling mot produksjonssenteret på Tasour med en 23 kilometer lang rørledning.

- Godah-oljefunnet vil øke produksjon og reserver innen blokk 32, skriver DNO i en pressemelding.

Telenor klatrer nye 3,48 prosent etter at de steg nesten 10 prosent på knalltall i går.

I dag er det Orkla sin tur til å slå analytikerne. Industrikonglomeratet leverte langt over forventningene i markedet og stiger 3,15 prosent.

Pan Fish er også i skuddet etter at de har fått myndighetenes godkjennelse til å sitte med 25 prosent av konsesjonene for lakseoppdrett. Aksjen stiger 3,48 prosent.

Vinner
Siem Offshore som i går kunne legge frem et sterkt resultat for første kvartal og topper vinnerlisten med en oppgang på 8,87 prosent.

Siem Offshore hadde et nettoresultat på 8,1 millioner dollar i første kvartal. Dette oppnådde selskapet med en omsetning på 10,7 millioner dollar og et driftsresultat før avskrivninger på 3,4 millioner dollar. Siem ser også positivt på tiden som kommer.

Riggbråk
Petrojack stiger 5 prosent til 25,20 kroner etter at det har kommet signaler om at det forestående salget av riggene kan bli omstøtt.

Den mektig Berge Gerdt Larsen har gjennom selskapet Independent Oil Tools varslet at de kommer til å gå i mot salget av tre oppjekkbare rigger til Awilco Offshore og Sinvest.

Sinvest og Awilco Offshore eier rundt 20 prosent i Petrojack og har allerede inngått en avtale om å kjøpe selskapets tre rigger for 600 millioner dollar. Independent Oil Tools kontrollerer direkte 34,4 prosent av Petrojack.

Aker Seafood stiger 4,27 prosent, mens IGE er opp 4,31 prosent.

Tapere
Domstein hadde en svakere bunnlinje i årets tre første måneder og faller 8,96 prosent på Oslo Børs.

Birdstep la i går frem tall og kunne vise til et nytt underskudd og markedet svarer med å sende aksjen ned 7,81 prosent.

Geo faller 4,33 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere