NA24.no

Opptur ventes i USA

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet peker opp i forkant av åpningen.

Wall Street ligger an til en god start på dagen. Det indikerer kontraktshandelen på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren stiger 0,41 prosent, mens Nasdaq-futuren stiger 0,65 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,22 prosent.

Bedre tall
Resultatsesongen fortsetter i USA. Etter at flere tungvektere har skuffet de siste dagene er det duket for to selskaper som innfrir forventningene.

Johnson&Johnson la tirsdag ettermiddag frem sine tall for første kvartal. I tillegg til å legge frem et resultat på 1,26 dollar per aksje hever de også utsiktene for resten av 2008. I første kvartal i fjor hadde de et resultat på 88 cents per aksje. Omsetningen økte 7,7 prosent til 16,2 milliarder dollar.

Analytikerne ventet at Johnson&Johnson ville legge frem et resultat på 1,20 dollar per aksje.

For resten av året ser konsumentvarespesialisten at resultatet vil ligge mellom 4,40 og 4,45 dollar per aksje. Det er en oppjustering fra tidligere mål.

Det amerikanske finanskonsernet State Street rapporterer et resultat for første kvartal som havnet på 530 millioner dollar eller rundt 1,35 dollar per aksje. Det er en oppgang fra 314 millioner dollar eller rundt 93 cents per aksje. Vurdert etter regnskapsstandarden non-GAAP havnet resultatet på 1,39 dollar per aksje. Ifølge Thomson Financial forventet analytikerne 1,30 dollar per aksje. Omsetningen steg til 2,58 milliarder fra 1,70 milliarder dollar i tilsvarende periode året før. Selskapet opprettholder guidingen.

Presset bransje
Flybransjen er svært presset. Rekordhøye drivstoffkostnader og en nedkjøling i økonomien har medført at flere mindre flyselskap har gått konkurs. Nå slår to av de største seg sammen for å dannet verdens nest største flyselskap. Delta Air Lines og Northwest Airlines fusjonerer ved at Delta overtar Northwest. Totalverdien av det nye selskapet blir på rundt 17,7 milliarder dollar.

Samtidig kommer det rapporter som viser at antall tvangssalg i USA vokser for 27 måned på rad. I mars mottok 234.685 amerikanske boligeiere varsel om tvangssalg, viser tall fra RealtyTracs. Det er en oppgang på 57 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Tallene inkluderer varsler om at de har brutt lånekravene til melding om tvangssalg og bankovertagelse.

De rene tvangssalgene tall viser at bankene tok over 51.393 amerikanske boliger i løpet av mars, en økning på heftige 129 prosent i forhold til samme måned i fjor.

I oljemarkedet er det nye prisrekorder. Frontkontrakten på den amerikanske referanseoljen WTI løftes 112,98 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

- Vi har sett nok en sving ned for den amerikanske dollaren, så jeg tror at vi ser kortsiktige trader komme tilbake olje som en sikring mot fallende dollar, sier råvarestrateg Mark Pervan i ANZ Bank til nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere