NA24.no

Opptur

Sist oppdatert:
Oljeprisen og sterke kvartalsrapporter gir hyggelig inngang til helgen i Asia.

I Asia-markedene går det mot en positiv inngang til helgen med fremgang i de fleste markedene.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapene Sony og Honda Motor Co slo forventningene og fører an tonen.

Verdens nest største produsent av konsum-elektronikk, Sony, klatret opp til sitt høyeste nivå på 21 måneder etter en oppgang på 8,4 prosent. Selskapet guidet opp resultatet for neste år etter at salget av Cybershot-kameraer drev inntektene i været. Selskapet rapporterte et nettoresultat på 645 millioner dollar.

Oljedopet
Gruveselskapene BHP Billiton Ltd. og Cnooc Ltd. steg i takt med at oljeprisen klatret over 91 dollar fatet for første gang og metallprisene steg til sitt høyeste nivå på to uker.

Japans nest største bilprodusent Honda har i løpet av dagen steget til det høyeste nivå siden 2001 etter å ha hevet årsestimatene. Nomura Holding stiger for første gang på en uke etter at selskapets andrekvartalsrapport lettet bekymringene om selskapets tap på subprime-realterte investeringer.

- Pengestrømmen mot olje
- Investorene var nekymret for inntjeningen men det har ikke vært mange skuffelser. Det ser ut som om pengestrømmen i økende grad vil bli ført inn i oljerelaterte investeringer. Det er en trend jeg tror vil fortsette sier Hiroshi Chano i Yasuda Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Den sammenveide Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeksen stiger 1,4 prosent til 167,11 poeng I Tokyo, og er nå på sitt høyeste nivå siden 18. oktober.

I Japan stiger Nikkei 225 1,3 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea siger 2,6 prosent og leder an i hele regionen. I Hongkong stiger Hang Seng-indeksen 1,9 prosent og ligger an til første notering over 30,000 poeng. Nøkkelindeksene stiger i alle markeder bortsett fra New Zealand og Kina.

Her er noen indekser klokken 09.30:
Japans Topix: + 1,67%
Japans Nikkei 225: + 1,36%
Hongkongs Hang Seng: + 1,96%
KinasCSI300: + 1,14%
Taiwans Taiex: + 0,66%
Sør-Koreas Kospi: + 2,60%
Singapores STI: + 1,89%

USA: Oljetung dag
Rekordhøy oljepris og et stadig turbulent kredittmarked ga en ny rød dag på Wall Street. Etter en sterk start på Wall Street torsdag falt alle tre nøkkelindeksene etter et kvarters tid. Uroen vokste utover i handelen etter at dagens blandede økonomiske nyheter tikket inn.

Nøkkeltall torsdag: Dow Jones -0,02% til 13.671,92, Nasdaq -0.86% til 2.750,86, S&P 500 -0,10% til 1.514,40

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere