Gå til sidens hovedinnhold

Oppturen fortsetter i Asia

Børsfesten smittet over på de asiatiske børsene.

Etterr børsfesten på Wall Street mandag, og positivt bilsalg og eksportvekst i Taiwan og Filippinene, steg de asiatiske børsene tirsdag. På morgenen norske tid var Morgan Stanleys asiaindeks opp 0,5 prosent , noe som er tredje dag med oppgang.

I Kina var Shanghai-indeksen opp 1,2 prosent, og steg dermed for åttende dag på rad. I Sørkorea steg Hyndai Motor 2,4 prosent på de fantastiske veksttallene i bilsalget i Kina. Landets salg av personbiler steg med utrolige 76 prosent i oktober, i forhold til samme periode i fjor. I årets ti første måneder har kinesiske forbrukere kjøpt 8,19 millioner biler. Dermed er landet årets billand i 2009.

På den negative siden, var oljeprisen tilbake på grunn av lavere risiko for ødeleggelser fra den tropiske stormen Ida.

- Risikoappetitten er tilbake og det er fortsatt penger som venter på å bli investert, sier aksjestrateg Manpreet Gill i Barclays Wealth til nyhetsbyrået Bloomberg.

Det la heller ingen demper på markedet at finansministerne på G20-møtet fortsatt vil «bole» opp markedet med ulike stimulansepakker. Søndag kom det frem at finansministeren legger opp til at renten skal holdes lavt og store budsjettunderskudd opprettholdes, til den økonomiske oppturen blir permanent.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot