*Nettavisen* Økonomi.

Oppturen snubler

Den oljetunge Oslo Børs snur ned som følge av at oljeprisen svekker seg videre.

15.08.06 11:16

Hovedindeksen på Oslo Børs faller etter en lang bedre start og er rundt klokken 11 ned 0,22 prosent til 371,26 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen holder seg stabilt selv om våpenhvilen i Midtøsten legger en demper på prispresset. Det britiske oljeselskapet BP har signalisert at de kan klare å opprettholde noe produksjon fra det nedstengte oljefeltet Prudhoe Bay og det bidro også til at oljeprisen falt noe tilbake.

Et fat nordsjøolje med levering i september er ned rundt 0,5 prosent til 73,95 dollar. En dollar koster samtidig 6,32 kroner.

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro topper listen over de mest omsatte aksjene og faller henholdsvis 0,57 prosent til 174 kroner og 0,58 prosent til 170 kroner.

DNO er ned 0,85 prosent til 11,70 kroner, mens Altinex stiger 1,60 prosent til 1,27 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vant slaget

Norsk Vekst stikker rett til topps av vinnerlisten. Aksjen stiger 24,03 prosent etter at selskapet gikk seirende i en voldgiftssak mot tidligere forvaltere og forhindret betydelig tap av verdier for aksjonærene.

I fjor solgte styret i Norsk Vekst store deler av porteføljen i det børsnoterte investeringsselskapet til det amerikanske fondet HarbourVest. Siden salget har en rekke av storaksjonærene protestert og saken endte i retten for å hindre at salget ville bli gjennomført. Etter denne seieren har retten stoppet salget.

Arendals Fossekompani som er en av de største eierne i Norsk Vekst følger etter med en oppgang på 9,7 prosent.

Teco Coating Services blir løftet 6,64 prosent til 6,10 kroner etter at de la frem et rekordsterkt resultat i andre kvartal. Aldri før har selskapet levert et så sterkt resultat og bedringen er både på topp- og bunnlinjen.

Offshorerederiet GEO er opp 5,62 prosent til 47 kroner, mens Bergesen Worldwide Offshore stiger 2,5 prosent til 20,52 kroner

Taperne
En rekke selskaper har presentert sine resultater for andre kvartal og de fleste kan vise til nye underskudd. Interessen for selskapene er heller laber og derfor har reaksjonene i markedet uteblitt.

Camillo Eitzen & Co varsler at resultatet for andre kvartal vil bli svekket av det sterke bulkmarkedet samt at tekniske problemer og off hire vil ramme kjemikaliedivisjonen i rederiet. Aksjen faller 6,47 prosent til 65 kroner.

Hurtigruten faller 4 prosent, mens Sevan Marine er ned 3,45 prosent til 30,80 kroner.

Frontline faller 2,43 prosent til 261,50 kroner. Rederiet har solgt seg helt ut av Peter Georgipoulos' tankrederi General Maritime og frigjør 154,4 millioner dollar. Gevinsten etter salget er på 9,7 millioner dollar samt at Frontline har fått utbetalt 13,3 millioner dollar i dividende. Pengene etter salget er allerede planlagt brukt på fire nye Suexmaxer som er under bygging, samt til nedbetaling av gjeld og utbetaling av utbytte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ned i Europa
De europeiske børsene faller etter at råvareprisene fortsetter tilbakegangen. Det nederlandske Shell, som Europas største oljeselskap, leder an i nedgangen ettersom oljeprisen svekker seg.

Den tyske DAX-indeksen er ned 0,35 prosent, mens FTSE 100 i London faller 0,30 prosent. I Paris er CAC 40 ned 0,15 prosent. Børsen i København er ned 0,05 prosent, mens Stockholm holder seg så vidt i pluss med en oppgang på 0,11 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag