NA24.no

Oppturen svinner hen

Sist oppdatert:
Oljeprisen mister futten. Det gjør aksjene på Oslo Børs også.

Oppturen på Oslo Børs har smuldret vekk samtidig som oljeprisen har kommet under 88 dollar fatet igjen.

NA24 - din næringslivsavis

I aksjemarkedet er søkelyset rettet mot selskapene og deres prestasjoner i tredje kvartal. Resultatsesongen er i full gang både her hjemme i Norge og ikke minst ute i verden. Microsoft er sist ut blant tungvekterne som overgår forventningene, og gir grunnlag for voksende optimisme i USA. De siste dagene har solid vekst blant bedriftene reddet mye av børsoppgangen og overskygget enkelte makroskuffelser.

Rett før klokken to er hovedindeksen fortsatt opp 0,11 prosent til 405,10 poeng.

Oljerekorder
I oljemarkedet er stemningen på topp. Fredag morgen passerte desemberkontraktene på nordsjøolje 89 dollar fatet. Aldri tidligere har oljeprisen vært så høy. Onsdag kom lave oljelagre fra USA og sammen med lav dollarkurs har det sendt oljeprisen oppover. I tillegg har den geopolitiske premien økt. USA har tatt til ordet for nye sanksjoner mot Iran og det kommer på toppen av konflikten mellom Tyrkia og Irak.

Spekulativ handel i papirmarkedet har også bidratt til prisoppgangen og rekordnivåene i oljemarkedet.

StatoilHydro blir sendt opp 0,33 prosent til 181,50 kroner. DNO stiger 0,59 prosent til 10,20 kroner. PA Resources klatrer 1,77 prosent til 57,50 kroner. Revus faller 1,73 prosent til 85 kroner fra toppnoteringen på 92 kroner torsdag.

Vinnerne
Lav omsetning i aksjen sender NorDiag opp 8,87 prosent til 6,75 kroner. Gruveselskapet International Gold Exploration etter at partneren Goldplat gjennom funn har fått bekreftet gullforekomster i Kenya har høy kvalitet. Aksjen stiger 6,37 prosent til 2,84 prosent.

Solenergiselskapet REC leverte noe svakere tall for tredje kvartal enn hva forventningene tilsa. Selv om de ikke klarer innfri så er markedet fornøyd. REC har nemlig sikret seg en wafer-kontrakt på hele 5,3 milliarder kroner. I tillegg har de inngått en avtale om å bygge en ny fabrikk som skal produsere både wafers, solceller og moduler. Aksjen stiger 2,61 prosent til 256,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere