*Nettavisen* Økonomi.

Opsjonsdryss og olje

Hydro-opsjoner og oljeprisen er i fokus når de oljetunge aksjene på Oslo Børs fortsetter oppgangen.

01.08.06 13:33

Les NA24 på mobil

Oslo Børs stiger over 1,35 prosent til 386,12 poeng like etter lunsjtider.

NA24 - din næringslivsavis

Statoil tar igjen mye av det tapte fra gårsdagens skuffelse og er den mest omsatte aksjen. Kursen stiger 1,37 prosent til 185 kroner.

- Statoil skuffet ved å justerer ned produksjonsmålet for 2006 i forbindelse med kvartalsfremleggelsen i går. Lavere produksjon og noe kostnadsøkninger gjør at vi justerer ned estimert inntjening for 2006 og 2007, skriver DnB NOR Markets i en kommentar.

Meglerhuset holder kjøpsanbefalingen på Statoil, men tar ned kursmålet fra 205 kroner til 200 kroner pr aksje.

Norsk Hydro klatrer 0,86 prosent til 176,50 kroner. Markedet bryr seg ikke om at konsernsjef Eivind Reiten har løst inn opsjoner og kan innkassere over 4,4 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix

Følg oljeprisen

Favorittene stiger
Traderfavorittene DNO og Altinex blir løftet 1,68 prosent til 12,10 kroner, mens Altinex stiger 2,26 prosent til 1,36 kroner. Begge de to små oljeaksjene er blant de mest handlede aksjene på Oslo Børs og ettersom flere har kommet tilbake fra ferie tar interessen og omsetningen i aksjene seg opp igjen.

Oljeprisen stiger videre etter gårsdagen hopp. Den russiske oljeledningen som sprang lekk fikk oljeprisen til å stige til over 75,45 dollar fatet. Etter at det ble kjent at våpenhvilen i Midtøsten ikke ble noe av fikk oljemarkedet mer å fokusere på. I tillegg får hetebølgen i USA naturgassprisene til å skyte i været.

Pan Fish er i skuddet også denne dagen. I forrige uke falt prisen på fersk laks noe tilbake, men markedet bryr seg ikke om gammelt nytt. Aksjen stiger 2,94 prosent til 7,01 kroner.

Kutter Telenor
Telenor blir løftet 1,91 prosent til 80 kroner. Kredittbyrået Standard & Poor kuttet ratingen av Telenor etter at teleselskapet brukte 12 milliarder kroner på et oppkjøp i Serbia.

- Telenor kan etter vårt syn se ut til å ha betalt vel mye for inntreden i det serbiske markedet. En verdi på 1,5 milliarder euro for Mobi 63 ligger rundt 200 millioner euro over vår beregnede verdsettelse for denne virksomheten for Telenor, tilsvarende rundt 1 kroner pr. Telenor-aksje. DnB NOR Markets opprettholder en kjøpsanbefaling på Telenor, men vi vil kunne nedjustere kursmålet noe fra dagens nivå på 86 kroner pr. aksje, skriver meglerhuset i en rapport.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

John Fredriksen
PhotoCure fortsetter oppgangen etter at de i går meldte at en samarbeidspartner har forlenget en avtale til en verdi av 9 millioner euro. Selskapet var en av gårsdagens vinnere og topper i dag vinnerlisten med en oppgang på 8,01 prosent til 44,50 kroner. Det er nettmeglerne som kjøper aksjen denne dagen.

CorrOcean figurerte også høyt på vinnerlisten denne dagen. Aksjen stiger 7,55 prosent til 5,70 kroner. Det er det lille meglerhuset Christiania Securities er største nettokjøper med rundt 79,65 prosent av kjøpene.

John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean Group stiger 7,41 prosent til 4,35 kroner. Tørrbulkratene stiger og dette drar med seg aksjen opp. Jinhui klatrer 5,52 kroner til 19,10 kroner.

Taperne
Gårsdagens suverene vinner Medi-Stim topper i dag taperlisten. I går fikk aksjen et løft på over 17 prosent, men på svært lav omsetning. I dag faller aksjen igjen grunnet lav omsetning. Det er kun omsatt 1.000 aksjer for 14.000 kroner.

Exense faller også på lav omsetning. Det er kun gjennomført en transaksjon på 6.000 aksjer og aksjen faller 5,83 prosent til 4,20 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag