NA24.no

Opticom-ras på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Markedet har ikke tatt i mot budet fra Fast med åpne armer, og Opticom raser. På den positive siden ligger riggselskapene, og spesielt Smedvig.

Tirsdag morgen ble innholdet i Fasts bud på Opticom klart. Fast tilbød Opticom-aksjonærene 5,25 aksjer per Opticom-aksje, i tillegg en aksje i Thin Film Electronics. Sistnevnte selskap skal etter planen børsnoteres så raskt som mulig.

Opticoms ledelse vil gi et svar på budet i løpet av ettermiddagen, men markedet er ikke positive.

Opticom ligger ved børsslutt på toppen av taperlisten, og raser 15,08 prosent.

Fast stiger på sin side 1,65 prosent.

I motsatt ende av Opticom ligger riggselskapet Smedvig. Tirsdag morgen kom meldingen om at Peter T. Smedvig selger seg ut av familiekonsernet Smedvig for 4,5 milliarder kroner. Kjøper er det amerikanske konsernet Noble Corporation. Med på kjøpet får amerikanerne en skattesmell på mellom 500 millioner og 1,3 milliarder kroner.

Smedivig og hans familie har kontrollert med nærmere 50 prosent av aksjene.

Dermed spretter riggselskapet opp på Oslo Børs, og havner i toppen av både omsetningsliste og vinnerliste. Selskapet ender opp 14,95 prosent.

Smedvigs B-aksjer stiger 13,95 prosent.

Bare Firm slår Smedvig på vinnerlisten, med en oppgang på 17,86 prosent. Statoil og Norsk Hydro ligger på plussiden, og legger på seg henholdsvis 1,59 prosent og 1,10 prosent. SeaDrill stiger 3,81 prosent, mens Fred. Olsen Energy er opp 4,49 prosent. Telenor, Petrolia Drilling, DNO og PGS legger også på seg.

DnB NOR, Yara, Tomra og Stolt-Nielsen trekker ned.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,75 prosent, til 331,09 poeng. Det er ny børsrekord.

I Europa er det både blått og rødt og se. Mens Franske CAC stiger 0,31 prosent, er London- og Frankfurt-børsen opp med henholdsvis 0,09 prosent og 0,06 prosent. Stockholmsbørsen er på sin side ned med 0,19 prosent. I USA har Nasdaq åpnet med et fall, mens Dow Jones er på vei opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere