*Nettavisen* Økonomi.

Optimal brødre-luksus

Her er råd for de som søker det fullkomne innen arkitektur, design og luksus.

30.10.06 08:43

LONDON (NA24): Brødrene Candy har en stab på 50 eksperter - og de mest raffinerte løsninger.

De nye trendene innen luksus er komplette løsninger for innredning av dyre hus og leiligheter, skaffe til veie eksepsjonelle møbler, kunst og antikk, installere det ultimale innen sikkerhet og all verdens teknologi. I tillegg skal de tilby service og tjenester på lik linje med det som finnes på et fem-stjerners hotell.

NA24 - din næringslivsavis

Candy & Candy er et London-basert firma som er kommet lengst i å tilby dyre og eksklusive løsninger for de ultrarike. Brødrene Nick (32) og Chris Candy (33) har noen av verdens rikeste personer som klienter.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har klienter over hele verden, også noen fra Skandinavia og Norge. Våre kunder har gjerne eiendommer flere steder og vi blir kontaktet når et nytt hjem, en ny yacht eller et privatfly skal innredes, sier Nick Candy til NA24.

Candy & Candy har kontorer i London og Monaco, jobber for klienter i Qatar og planlegger utvidelse til New York, Los Angeles og Miami.

- Vi designer ditt liv
Candy-brødrene utvikler eiendommer og leverer eksklusiv design. Materialene de bruker er av absolutt høyeste kvalitet. Inne i hovedkontoret, som ligger rett overfor Harrod's i London, er det et stort tre, elektriske dører som åpnes og lukkes på kommando, flytende krystall, glassvegger som forandrer farge og ansatte som jobber for sjeiker og rikfolk.

- Hvis du har noen millioner, fortrinnsvis mer enn 250 millioner kroner, siden du spør, vil vi designe livet for deg, sier Nick Candy.

I praksis betyr det at de finner eiendommer, lager ny design og forandringer etter ønske, fyller klesskapene med skreddersydde dresser, setter krystallglass i skapene, installerer pelskjøler hvor fruens samling av mink og sølvrev kan bli oppbevart i riktig temperatur og finner frem til de mest eksklusive møbler av valnøtt-tre.

Ingen kjenner eksklusive vaner og superrike slik Candy-brødrene gjør. De påstår at de kan ringe direkte til 20 prosent av verdens 200 rikeste personer. Med andre ord har de kontakt med 40 billionærer.

- Vi har intet minimum grense for nye klienter. Vi jobber ut fra kundens budsjett og forsøker å oppnå best mulig resultat. Mange kunder har ekstremt liten tid og vi prøver å gjøre livet deres enklere og med færrest mulig problemer. Som regel opplever vi ingen økonomiske begrensninger fra kundene, sier Candy.

Verdens beste boligblokker
One Hyde Park er Candy-brødrenes nyeste prosjekt i London. Her skal de designe og utvikle 80 luksus-leiligheter i hjertet av sentrale Knightsbridge og med utsikt til Hyde Park. Når dette står ferdig, blir det antageligvis Londons mest eksklusive adresse og vil fremstå med de mest spektakulære leiligheter i byen.

I One Hyde Park blir de mest avanserte sikkerhets-system og tekniske hjelpemidler inkludert. I hver leilighet kan alt styres fra en kontroll panel, det være seg bruk av et spesielt UV filter i alle vinduer, lys, luft og kjøle- og varmeanlegg. I tillegg vil beboerne få all den service de normalt får på et fem stjerners hotell. Hotell The Mandarin Oriental sørger for at hver beboer får sitt skreddersydde servicetilbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette vil bli verdens beste boligblokker. Vi har funnet det beste av alt i verden og forbedret det. I tillegg til leiligheter vil det bli spa, squash-hall, lokaler for privat vinsmaking og parkering i oppvarmet garasje. Vi har allerede over 300 meget interesserte kjøpere, sier Nick Candy og gliser fornøyd.

Leilighetene koster opptil 250 millioner kroner.

Forstår behovene
Kanskje forstår Candy-brødrene behovene til de ny-rike ettersom de selv er blitt superrike. De er sønner av en reklamemann og en teaterskole-lærer. Nick lå lenge an til å bli en mislykket regnskapsmann, mens Chris tidligere jobber som finanser. For ti år siden kjøpe de sin første leilighet med et lån på 70.000 kroner fra sin bestemor. De pusset opp og solgte den med fortjeneste. Så kjøpte de en leilighet til og enda en til¿

- Alle kan tjene penger, men det er først når man har tjent 10 millioner på en avtale at man tar den viktigste beslutning – kjøp an ny fancy bil og nye dresser eller investere i nye prosjekter. Vi valgte det siste, sier Nick.

Brødrene investerer nå 430 millioner i en yacht utstyrt med kasino og innreder også et jetfly med sengeplasser til 11 personer.

Høy business profil medfører gjerne uønsker oppmerksomhet. For tiden undersøkes Candy & Candy av engelske skattemyndigheter. Brødrene er skatte-eksiler, bor om bord i en yacht som ligger på havna i Monaco og ferierer gjerne i St. Tropez og på Ibiza. De mangler ikke selvtillit og er svært sammensveiset i stil og væremåte, nærmest som to strøk maling.

Når Candy & Candy påtar seg et prosjekt, så beregner de seg en management kostnad som er 25 prosent av budsjettet. Etter at kontrakten er undertegnet, setter de i gang og jobber uten å forstyre kunden unødvendig.

Få kjendiser
- Jeg forstår ikke andre designere og arkitekter. Når en motedesigner som Tom Ford lager ny kolleksjon, så kommer han med nye farger og ny design. Hvorfor gjør ikke interiørdesignere det samme¿? Vi gjør i hvert fall det, sier Nick Candy.

Hvem er så kundene? Når det spørsmålet kommer opp, blir Candy-brødrene stille. Det blir imidlertid sagt at Kylie Minoque og Gwyneth Paltrow har kjøpt seg inn i Candys livsstil sammen med megarike russere.

- Diskresjon betyr alt i vår business, men vi kan røpe så mye at rike russere på langt nær er våre største kunder. De er antagelig fjerde størst etter kunder fra Midt Østen, Fjerne Østen og Europa. Vi tjener ikke penger på kjendiser. De er ikke rike nok!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.