NA24.no

Optimisme løfter oljeprisen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Investorene tør ta mer risiko, og det sender oljeprisen opp, sier analytiker.

Oljeprisene stiger onsdag morgen, drevet av oppgang i aksjemarkedene og ferske lagertall fra USA.

NA24 - din næringslivsavis

Etter å ha nådd det laveste nivået på åtte uker stiger oljeprisen etter at en rapport fra American Petroleum Institute (API) viste at beinsinlagrene falt med 69.000 fat i forrige uke.API lager hver uke en uoffisiell lagerrapport, som ofte sammenfaller med den offisielle rapporten fra amerikanske myndigheter, som legges frem onsdag ettermiddag.

I tillegg bidrar økt optimisme på de asiatiske børsene til å øke håpet om at en bedring i økonomiene vil øke etterspørselen etter drivstoff.

LES MER: - Tilliten er på vei tilbake

- Det vi har sett det siste døgnet er en tilbakevending til risiko, så det er ikke bare oljen som får støtte. Vi ser det også i aksjemarkedet og andre deler av råvaresektoren, sier råvareanalytiker Yingxi Yu ved Barclays Capital i Singapore til Bloomberg News.

Råolje for levering i august stiger 1,4 prosent, eller 82 cents til 60,34 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Dagen før ble kontraktene handlet så lavt som 59,52 dollar, som var det laveste siden 18.mai i år. Siden toppen ble nådd 11.juli i fjor på 147,27 dollar fatet har prisene falt med 59 prosent.

Nordsjøoljen stiger også i morgentimene. På råvarebørsen i London omsettes Nordsjøolje for levering i august til 61,84 dollar fatet, opp 1,6 prosent.

Venter økte bensinlagre
I forhold til onsdagens offisielle lagerraport fra energimyndighetene er forventingene mer dystre.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg, venter analytikerne en oppbygging av bensinagrene for femte uke på rad. Konsensus på bensinlagrene er en lagerbygging på 875.000 fat, mens destillatlagrene er ventet å øke med 2 millioner fat. Oljelagrene er ventet å falle med 2,1 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere