NA24.no

Optimisme løftet Asia

God forventningstillit i Japan sendte de asiatiske børsene opp mandag.

Aksjemarkedet i Asia fikk en god start på månedene og uken. En undersøkelse viser at business tilliten i Japan steg uventet til det høyeste nivået på to år. Dette fikk de store selskapene til å lede an i oppturen.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede Asia-indeksen til den internasjonale storbanken Morgan Stanley Capital International som følger over 1.000 aksjer over 14 markeder var i morgentimene opp 0,6 prosent til 129,26 poeng. Alle de ti undergruppene steg og indeksen er på det høyeste siden 6. september.

Den japanske Nikkei 225-indeksen var opp 1,13 prosent til 16.310,18 poeng etter at den oppløftende undersøkelsen fra den japanske sentralbanksjefen. Tankan-undersøkelsen viser at tilliten er på det høyeste på over to år og det er viktig for regionen. Japan importerer rundt 40 prosent av sine varer fra Asia.

I Taiwan ble Taiex løftet 0,9 prosent etter at det ble kjent at banken Hsinchu International Bank er en het oppkjøpskandidat. Standard Chartered Plc har sagt at de er snart klare til å legge inne et bud på 1,2 milliarder dollar for den taiwanske banken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere